Hrvatski radio

Radio Osijek

Inovativno, zanimljivo, ekološki prihvatljivo...

06.05.2022.

12:02

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Smotra učeničkih zadruga OBŽ

Smotra učeničkih zadruga OBŽ

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Čak 23 osnovnoškolske i srednjoškolske učeničke zadruge predstavile su se na današnjoj Županijskoj smotri učeničkih zadruga u Osijeku.


Na štandovima u Školskoj ulici danas se mogla vidjeti  bogata i raznovrsna ponuda, a najčešće su se čule riječi „ekološki prihvatljivi” ili „materijali koji se mogu reciklirati”, naravno ako se ne radi o izvornoj poljoprivrednoj proizvodnji. U ponudi su bili ekološki poljoprivredni proizvodi, poput daljskih jagoda ili meda Zadruge "Karašica", ali i brojne kreacije od nakita, uporabnih i ukrasnih predmeta do kreativnih zelenih aranžmana.

Jadranka Jurić, ravnateljica Osnovne škole Franje Krežme koja je događaj organizirala, ističe koliko je zadovoljna odzivom ali i onim što se na smotri može vidjeti. Ravnateljica Jurić smatra da  je važno razvijati učeničku kreativnost ali i svijest o potrebi zaštite i čuvanja prirode.

"Dobre ideje, materijali, vrijeme, posvećenost – sve je to potrebno kako bi se na štandovima našla ovakva ponuda, a kreativnost i rad rukama te čvrsta veza sa prirodom ne mogu se zamijeniti životom u virtualnom svijetu", kažu nam sudionici smotre.

Najbolji natjecatelji sa županijske smotre svojim će se proizvodima predstaviti i na državnom natjecanju u listopadu ove godine.

Županijska smotra učeničkih zadruga

Županijska smotra učeničkih zadruga

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.