Hrvatski radio

Radio Osijek

Institut RT-RK Osijek radi za vrh autoindustrije

06.03.2018.

13:33

Autor: Radio Osijek

Institut RT-RK Osijek radi za vrh autoindustrije

Institut RT-RK Osijek radi za vrh autoindustrije

Foto: - / -

Jednu od vodećih tvrtki u regiji iz područja informacijskih tehnologija, Institut RT-RK Osijek, posjetio je gradonačelnik Ivan Vrkić. Tvrtku su 2014. godine zajednički osnovali novosadski Institut RT-RK i osječki Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija.

Većina zaposlenika u tvrtki završeni su studenti FERIT-a koje je Institut stipendirao, a zatim ih i zaposlio. Bave se kreiranjem računalnih sustava poput softvera za prijam digitalne televizije u automobilima te sustava za automatsko upravljanje vozila.

"U Osijeku se najviše bavimo automobilskom industrijom. Radimo za Audi, BMW i Mercedes. Kod nas je natječaj za zapošljavanje stalno otvoren. Dosad smo stipendirali 92 studenta FERIT-a, prosjek godina u tvrtki je 29, a 77% ljudi mlađe je od 30 godina", rekao je direktor Instituta RT-RK Osijek Zvonimir Kaprocki. Dodao je kako u svijetu nedostaje nekoliko stotina tisuća inženjera koji se bave automobilskom industrijom te da bi u osječkome institutu odmah mogli zaposliti 50 inženjera te struke, kad bi ih mogli naći.

Od 78 zaposlenika u Institutu RT-RK Osijek, 76-ero je inženjera, a prosječna je plaća u tvrtki 7.300,00 kuna.

 

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.