Hrvatski radio

Radio Osijek

"Inteligencija životinja" tema je osječkoga "Tjedna mozga"

12.03.2019.

10:34

Autor: Radio Osijek

fotografija Salon Bedlington

fotografija Salon Bedlington

Foto: - / -

"Tjedan mozga" i ove se godine u Osijeku obilježava prigodnim programom kojim se popularizira neuroznanost s fokusom na funkcije mozga. U organizaciji Sekcije za neuroznanost Medicinskog fakulteta u Osijeku, do subote, 16. ožujka, održava se niz predavanja, radionica, kvizova i drugih aktivnosti.

Kampanja poznata u svijetu kao Brain Awareness Week, provodi se u Hrvatskoj već osamnaestu godinu u ožujku. Ovaj se put posebno obrađuju teme Mozak životinja, Učenje i pamćenje i Mozak i etika, a glavna je tema osječkog Tjedna mozga - Inteligencija životinja. Na radionicama i predavanjima sudionici mogu doznati brojne manje poznate znanstvene činjenice o razlici između mozga čovjeka i životinja, o tome koje su životinjske vrste najinteligentnije, je li važna veličina mozga te zašto se neke životinje mogu a neke ne mogu pripitomiti. Govori se o nizu karakteristika i posebnosti pasa, zebri, riba, svinja, puževa, vrana, kukaca i drugih životinjskih vrsta

Programi u sklopu kampanje održavaju se diljem grada, od Medicinskog fakulteta, Rektorata, Odjela za biologiju, Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, ZOO vrta, nemetinskog Azila do Tufne i Campus caffea.

Na svim se aktivnostima "Tjedna mozga" može sudjelovati besplatno, ali se za radionice treba najaviti na mail adresu: senzosmefos@gmail.comRadionice se održavaju u prijepodnevnim, a predavanja u poslijepodnevnim satima. 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.