Hrvatski radio

Radio Osijek

Interdisciplinarni pristup društvenom rastu i podcastu

30.11.2022.

18:25

Autor: Marija Vukasović Petrinović/ HRT

na predavanju

na predavanju

Foto: mvukpet / hrt

Ratko Martinović iz Podcast Inkubatora govorio je na osječkom Filozofskom fakultetu o temi interdisciplinarnoga pristupa društvenom rastu i podcastu. Riječ je o novom događanju u sklopu projekta popularizacije znanosti FUZ&JA.

"Podcast kao novi medijski format mijenja društvo na bolje" - smatra Martinović, koji je sa studentima, osim o definiciji podcasta, razgovarao o njegovoj obrazovnoj ulozi i organizacijskim izazovima takvoga posla.


Mislim da je tema predavanja i samoga podcasta kako popraviti društvo, a i toleranciju jednih prema drugima. Podcast kao forma je upravo to i napravio, njegovi voditelji imaju specifičnu ideologiju i svjetonazor. Oni su pokazali da uz takvu ideologiju i svjetonazor mogu saslušati sve strane, nekada ih sukobiti ili zapravo sprijateljiti u svom studiju. A to je nova razina medijskog pluralizma, kako mu volimo tepati - rekao je Ratko Martinović.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.