Hrvatski radio

Radio Osijek

Intervencija HGSS-ovaca na Dravi

02.08.2021.

15:48

Autor: Radio Osijek/TM

Intervencija HGSS-ovaca na Dravi

Intervencija HGSS-ovaca na Dravi

Foto: - / -

Pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, Stanice Osijek jučer su, na poziv intervenirali čamcem, kako bi stigli do pješčanog spruda na Dravi kod Petrijevaca, gdje je bio ozlijeđeni muškarac, te su ga prevezli do obale gdje ga je preuzela Hitna medicinska služba.

"U nedjelju, 1. kolovoza, u 10:12 h, putem službenog telefona HGSS Stanice Osijek zaprimljen je poziv i informacija da se na pješčanom sprudu na rijeci Dravi kod Petrijevaca nalazi ozlijeđena muška osoba kojoj je potrebna medicinska pomoć i nije u stanju samostalno hodati. Ubrzo po dobivenim detaljnijim informacijama i određivanjem lokacije ozlijeđene osobe utvrdili smo sa do ozlijeđenog nije moguć pristup vozilom. Aktiviran je tim spašavatelja motornim čamcem. U 10:52 h jedan od spašavatelja čamcem dolazi do ozlijeđene osobe i transportira je do najbližeg mjesta kojem je moguće pristupiti vozilom Hitne pomoći koja dolazi u 11:20. Nedugo zatim osoba je predana djelatnicima HMP-a. 
U akciji su sudjelovala tri spašavatelja dok su ostali članovi Stanice bili u pripravnosti.
Prijateljima ozlijeđene osobe koji su preciznim i pravodobnim informacijama pomogli da se intervencija izvede brzo i učinkovito zahvaljujemo na suradnji, a ozlijeđenoj osobi želimo brz i sretan oporavak", stoji u objavi HGSS-a Stanice Osijek.


-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.