Hrvatski radio

Radio Osijek

Interventna policija seli u Vukovar

22.03.2019.

12:58

Autor: Davor Lončarić

foto: D. Lončarić

foto: D. Lončarić

Foto: - / -

Interventna policija vukovarsko-srijemske Policijske uprave još bi ove godine mogla preseliti iz Nuštra u Vukovar. Potpisan je ugovor o obnovi i prenamjeni jedne zgrade u Borovu Naselju za te potrebe, a projekt je vrijedan 6,5 milijuna kuna.

Ugovor su potpisali ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i gradonačelnik Ivan Penava. Objekt u Borovu Naselju u državnom je vlasništvu, a njegovo uređenje za potrebe smještaja interventne policije Vukovar će platiti sa 60 posto iznosa dok će drugi dio platiti Ministarstvo unutarnjih poslova. 

Model je to poboljšanja standarda za rad policije započet prije godinu dana. Namjera je MUP-a da osim fondova Europske unije i lokalna zajednica sudjeluje u uređenju policijskih objekata kako bi policajci što prije imali zadovoljavajuće uvjete i prostore za život i rad. 

"Kada bi obnavljali policijske objekte iz proračuna, kao što je do sada bila praksa, teško je i procijeniti kada bismo nešto uspjeli riješiti", rekao je ministar Davor Božinović. Uz financijsku potporu lokalne zajednice očekuje da će se samo ove godine urediti 50 policijskih objekata diljem države, a prošle je godine obnovljeno 25. Ministar je zaključio kako je u posljednjih godinu dana učinjeno više u unaprjeđenju rada policijskih službenika  i ulaganju lokalne zajednice nego što je to učinjeno u niz desetljeća prije ove hrvatske Vlade. 

"Sporazum ima veliku važnost za sve građane Vukovara i za sve nas znači veću sigurnost, ali indirektno i dodatni broj radnih mjesta u Vukovaru", rekao je gradonačelnik Ivan Penava te izrazio nadu da će se netko od zaposlenih policajaca s obitelji doseliti i trajno nastaniti u Vukovaru. 

Objekte koje je koristila interventna policija u Nuštru u budućnosti će koristiti prometna policija koja će se preseliti iz Vinkovaca, a u Vinkovcima će tako ostati više prostora za Policijsku postaju Vinkovci i Policijsku upravu. 

 

Ministar Davor Božinović i gradonačelnik Ivan Penava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.