Hrvatski radio

Radio Osijek

Investicijski forum Slavonije i Baranje - Lider invest u Osijeku

17.06.2020.

14:21

Autor: Ksenija Zelenić

Foto- Rado Osijek HRT

Foto- Rado Osijek HRT

Foto: - / -

Prvi ovogodišnji investicijski forum Slavonije i Baranje - Lider invest istok održan je u organizaciji poslovnog tjednika Lider u Osijeku. Misija je projekta jačanje povjerenja u institucionalne i pravne okvire potrebne za stvaranje pozitivnog ozračja koje će privući buduće ulagače.

Cilj je projekta, među ostalim javnosti predstaviti kvalitetne investicije, kaže glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović.
Kriteriji su izvoz, nova radna mjesta, primjena novih tehnologija. Očekuje se pad svjetskih investicije i do 40%, što će se sigurno odraziti i na domaće tržište. Ako dođe do veće samodostatnosti Europe, otvaraju se mogućnosti za domaće novu industrijsku strategiju. Istaknut je primjer grada Slatine i problem prometne nepovezanosti. No, unatoč tomu plan je razvoj malog i srednjeg poduzetništva. Neki se investitori javljaju i za zaboravljene poslovne prostore  u središtu grada rekao je gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić.
Osječko-baranjska županija prednjači u povlačenju europskog novca, a dio se usmjerava poduzetnicima, rekla je pročelnica Nataša Tramišak. 
Prehrambena industrija na području Osječko-baranjske županije postaje najvažnija grana poljoprivrede. Za daljnji je razvoj osigurano više od 4 milijuna kuna, posebno mladim poljoprivrednicima.

 

Urednik Lidera Miodrag Šajatović

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.