Hrvatski radio

Radio Osijek

Inženjerijske postrojbe OSRH na Pampasu

15.03.2021.

12:08

Autor: Željka Bačić/HINA

Radio Osijek, Ž.Bačić

Radio Osijek, Ž.Bačić

Foto: - / -

Hrvatska vojska će za dva dana završiti inženjerijske radove na osječkoj Streljani Pampas, sudjelujući tako u pripremama za održavanje ovogodišnjeg Europskog prvenstva u streljaštvu "EPSO 2021".

Nakon današnjeg obilaska radova na Pampasu ministar obrane Mario Banožić je novinarima izjavio kako Hrvatska vojska ovdje već devet dana radi na pripremi terena, što je nužno za održavanje Europskog prvenstva u streljaštvu na Streljani "Pampas", koje počinje 20. svibnja.
Radovi se odvijaju i brže od predviđenog te planiramo da ćemo ih završiti za dva dana. Ojačana desetina ovdje je radila na uklanjanju drveća i raznoga humusa, te pripremi terena, kako bi se mogla nastaviti ulaganja, s ciljem održavanja što kvalitetnijeg Europskog prvenstva, u čemu ćemo i mi dati svoj doprinos, poručio je ministar Banožić.
S obzirom da se se u prostorima streljane "Pampas", uz streljačka natjecanja, do sada održavali i različiti sajmovi osječko-baranjski župan Ivan Anušić najavio je kako će se sajamske priredbe premjestiti u budući Gospodarski centar, koji se uskoro počinje graditi.
Ovaj prostor ostaje na raspolaganju sportskim društvima i udrugama, koje se bave streljaštvom, jer ovo jedina streljana za sportsko streljaštvo na ovome području, rekao je Anušić.
Ističe da su Europsko prvenstvo u streljaštvu i veliki broj medija koji će o tome izvještavati, velika prilika za predstavljanje i brendiranje Osijeka, Osječko-baranjske županije, Slavonije i Hrvatske.
Predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza Hubert Kišpal zahvalio je Ministarstvu obrane, bez čije se pomoći ovi radove ne bi mogli obaviti. Radovi se obavljaju za potrebe natjecanja u disciplinama - zračni pištolj i puška, malokalibarski pištolj i puška te gađanja letećih meta, rekao je.
Podsjetio je kako se na Europskom prvenstvu u streljaštvu u Osijeku, od 20. svibnja do 6. lipnja, očekuje oko 1.400 natjecatelja, a skupa s pratećim osobljem, oko dvije tisuće sudionika

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.