Hrvatski radio

Radio Osijek

Ipak se kreće - počelo je ukrašavanje grada

24.11.2021.

15:27

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: FB Unikom Osijek

Foto: FB Unikom Osijek

Foto: - / -

U Osijeku je danas krenulo predbožićno ukrašavanje, ne samo središta grada, gdje će, uobičajeno biti najraskošnije. Ispred konkatedrale postavljen je bor od 10 metara, najveći ikad na tom mjestu. A Unikom će postaviti borove na još dvadesetak lokacija u gradu.

Početkom tjedna ponovili smo upit gradskoj upravi "Sprema li se nešto u Osijeku za advent?" i dobili odgovor: "Bit će adventa. Uskoro detalji. Molim za još samo malo strpljenja." Danas su se u središtu grada mogli vidjeti ljude iz Unikoma i drugih tvrtki koji postavljaju svjetlosne ukrase, a pred konkatedralu sv. Petra i Pavla na Trgu pape Ivana Pavla II. stigao je bor. 

Unikom je na svom Facebook profilu objavio: "Građane koji su se oko podne zatekli u samom središtu Osijeka nemalo je iznenadio kad je pored njih prošao raskošan bor impozantnih dimenzija u Unikomovom vozilu. Riječ je o boru koji je namijenjen kao božićni ukras ispred konkatedrale sv. Petra i Pavla na Trgu Pape Ivana Pavla II. Visok 10 metara, širok čak 7 metara, težak 2 tone i star 30 godina - kratak je opis ovog veličanstvenog stabla, inače donacije obitelji Omrčen iz Josipovca. Ovo je najveći bor koji je ikad bio ispred konkatedrale, ali i odnosu na ostala božićna "drvca" postavljena po gradu. Naime, po nalogu Grada Osijeka, postavljaju se borovi i na Trgu Ante Starčevića, Trgu slobode, u Tvrđi kod Rondela i crkve sv. Mihaela, na Ivaninom trgu na V.I.M., Mačkami, Trgu u Retfali, na tržnici u Donjem gradu, na Sjenjaku iza robne kuće IPK, na Jugu II, na Brijestu kod dječjeg igrališta, kod Hrvatskog doma u Josipovcu, u Tenji, Sarvašu, ispred mjesnih odbora na Lijevoj obali, Cvjetnom naselju, u Klisi i u Višnjevcu na malom kružnom toku."

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.