Hrvatski radio

Radio Osijek

Ipak se radi osječka obilaznica?

04.08.2013.

07:29

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Napokon su nastavljeni radovi na proširenju osječke južne obilaznice. Prošlog je tjedna održan još jedan u nizu sastanaka Uprave Hrvatskih cesta, kao naručitelja posla, i Osijek-Koteksa kao glavnog izvođača radova, a sve kako bi se pokušala dogovoriti dinamika nastavka radova.

U proljeće  ove godine Osijek-Koteks je zbog ozbiljnih organizacijskih i drugih problema u kojim se našao napustio gradilište. Hrvatske ceste nisu raskinule ugovor, jer bi im to još više otežalo situaciju i odužilo radove, već su održali niz razgovora s predstavnicima Osijek-Koteksa.

Sada su bageri pak opet aktivirani. Na dionici na kojoj dosad nije bilo radova, skida se zemljani sloj na potezu obilaznice između petlji za Portanovu i Avenue Malla.

I na ostalim dijelovima obilaznice ovih dana je vrlo živo. Djelatnici Cestinga skidaju stare i istovremeno nanose nove slojeve asfalta, a promet se regulira ručnim pokazivanjem smjera.

Ugovorena vrijednost radova je 129 milijun kuna (bez PDV-a), a rok izvođenja radova je 30 mjeseci, počevši od kolovoza 2011. Ovim tempom taj rok je i više nego upitan.

Južna obilaznica Osijeka je najopterećenija dionica državne ceste D2 u Osječko-baranjskoj županiji. Obilaznica je sastavni dio državne ceste D2 koja povezuje RH u smjeru zapad-istok, od granice sa Slovenijom kod Varaždina do Iloka na krajnjem istoku.

Izvor: SiB.hr

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.