Hrvatski radio

Radio Osijek

09:08 / 15.08.2016.

Autor: HRT web

Ipak uklonjena ploča s imenom ministra Tolušića

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Za spomen ploču u Novoj Bukovici kod Slatine - pročulo se po cijeloj zemlji. Postavljena je na ulazu u novu ambulantu u čast ministru regionalnog razvoja Tomislava Tolušiću koji ju je došao otvoriti. .

Bila je to ideja načelnika općine Željka Vencla, no ministar je tražio da se ukloni. Svega nekoliko dana nakon svečanog otvaranja - ploča je nestala. Ministar je prije dva dana presjekao vrpcu, primio zahvale, održao govor i pokazao koliko je svjestan što nova ambulanta znači za Novu Bukovicu. 

Sretan i ponosan bio je načelnik općine. Kako kaže, velik je to dan za stanovnike jer će ponovo moći ići u ambulantu u Novoj Bukovici. Ministar ipak nije očekivao tako veliko priznanje, kao što je - spomen-ploča na kojoj piše da je postaviše predstavnici općine i županije te - Tomislav Tolušić. 

Kad se iz Bukovice vratio u Zagreb, ministar je od načelnika općine zatražio da spomen-ploču ukloni. Načelnik je poslušao ministra i ploče na ulazu u ambulantu više nema. Spomen-ploča je uklonjena, a Novoj Bukovici ostaje ono što joj je potrebnije - ambulanta.

 
 
 
 
 
 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.