Hrvatski radio

Radio Osijek

Iranski veleposlanik u Hrvatskoj: Vukovar je simbol herojstva u svijetu

13.07.2022.

15:14

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Iranski veleposlanik u Hrvatskoj posjetio Vukovar

Iranski veleposlanik u Hrvatskoj posjetio Vukovar

Foto: Marija Vukasović Petrinović / Radio Osijek

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava primio je veleposlanika Islamske Republike Iran Parviza Esmailija, tijekm njegova nastupnog posjeta Gradu Vukovaru. Iranski veleposlanik donio je dobre gospodarske vijesti, radujući se budućoj suradnji.

„Tijekom ovog ugodnog susreta dotaknuli smo se brojnih tema, poput gospodarstva, kulture, prošlosti, ali i budućnosti Vukovara te razgovarali o mogućnostima suradnje na raznim poljima, ali i karike koja nas je spojila, tvrtke Yasenka koja danas potpisuje ugovor s iranskim poduzećem slične djelatnosti. Zaključak je da, iako udaljeni, uvijek postoje prigode i potencijali na kojima možemo zajednički raditi i pomagati si na obostrano zadovoljstvo. Razgovarali smo i o mogućnosti stvaranja prijateljske veze između Vukovara i iranskih gradova, što bi nam predstavljalo veliko zadovoljstvo. Zahvaljujem veleposlaniku na posjetu te vjerujem kako će iz Vukovara ponijeti lijepe trenutke" - rekao je nakon održanog sastanka gradonačelnik Ivan Penava.

Veleposlanik Islamske Republike Iran u Republici Hrvatskoj, nj.e. Parviz Esmaeili izrazio je izuzetno zadovoljstvo posjetom gradu Vukovaru te istaknuo mogućnosti buduće suradnje Vukovara i Irana.

"Vukovar je simbol u svijetu, simbolizira herojski otpor i žrtvovanje koje je hrvatski narod podnio za svoju samostalnost i drago mi je danas biti ovdje. Razgovor je tekao u vidu mogućnosti suradnje na području gospodarstva, kulture te svih drugih segmenata koji bi nam bili u zajedničkom interesu. U smislu suradnje dotaknuli smo se i tvornice Borovo, a posebno me raduje što vam donosim dobru vijest, da se danas između farmaceutske tvrtke Yasenka i iranskog poduzeća iste djelatnosti potpisuje sporazum o suradnji" - istaknuo je veleposlanik Esmaeili.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.