Hrvatski radio

Radio Osijek

Ispad državnog tajnika u Vukovaru

29.11.2020.

12:33

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

screenshot streetview

screenshot streetview

Foto: - / -

Državni tajnik Ministarstva branitelja i ravnatelj vukovarskog Memorijalnog centra, prema svemu sudeći, akteri su iz izvješća policije o privođenju dvojice muškaraca koje je iza ponoći u subotu zatekla pri kontroli poštivanja propisanih epidemioloških mjera, zbog remećenja javnog reda i mira.

Vukovarsko-srijemska policija izvijestila je ranije da je pri kontroli poštivanja propisanih epidemioloških mjera u ugostiteljskom objektu u Vukovaru u subotu iza ponoći zatekla nekoliko osoba, od kojih je dvojicu muškaraca od 61 i 40 godina privela zbog remećenja javnog reda i mira. Policija nije navodila imena, no, kako se u međuvremenu pokazalo, riječ je o Stjepanu Sučiću, državnom tajniku u Ministarstvu branitelja i ravnatelju Memorijalnog centra Domovinskog rata iz Vukovara Krunoslavu Šeremetu.
Sučić je odbio dati na uvid osobnu iskaznicu, a Šeremet je negodovao i odbijao je poći s policajcima, tako da je pozvana i interventna policija. Ravnatelj Memorijalnog centra tomu se opirao, pri čemu je došlo i do oštećenja inventara unutar lokala, a policajci su bili izloženi uvredama, javljaju mediji. 
Sučić je, pak, na kraju pristao poći s policajcima, ali je prilikom ulaska u službene prostorije oštetio inventar.
Medved: Takvo ponašanje ne mogu prihvatiti, ali "još nemamo sve parametre"
 "Poznato mi je što se dogodilo s državnim tajnikom, ali ne znam detalje cijelog slučaja. Apsolutno osuđujem što moj državni tajnik nije postupio prema uputama i mjerama Nacionalnog stožera koje je u obraćanju predstavio i sam premijer Andrej Plenković. Takvo ponašanje ne mogu prihvatiti i postupit ćemo u skladu sa zakonom i dokumentacijom koju dostavi policija. Bilo bi neodgovorno donositi odluke dok još nemamo sve parametre", rekao je u subotu navečer za Jutarnji list ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, koji se, kako kaže, čuo s državnim tajnikom Sučićem, ali nije želio iznositi detalje njihovog razgovora. "Pokušavam rekonstruirati što se točno dogodilo", rekao je Medved, dodavši da će, kada dobije sve podatke, prema državnom tajniku postupiti prema zakonu.
Prva reakcija iz vlade: Ako je istina, to je neprimjereno
U međuvremenu su reagirali i iz Vlade. Glasnogovornik Marko Milić, je rekao: "Ispitat ćemo što se dogodilo. Ako je sve to istina, takvo ponašanje državnog tajnika potpuno je neprimjereno". Dodao je da je u ponedjeljak sjednica Vlade pa će tada biti donesene i odgovarajuće odluke što se tiče njegovog statusa u Vladi. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.