Hrvatski radio

Radio Osijek

Ispit iz matematike bez nepravilnosti

23.06.2015.

09:12

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pisanje ispita državne mature iz matematike A i B razine završilo je u utorak prijepodne i sve je prošlo regularno, bez nepravilnosti, izjavila je glasnogovornica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Ana Franić Božić.

Test iz matematike dio je državne mature u kojoj se polažu obvezni predmeti - hrvatski jezik, matematika i strani jezik.
Od obveznih predmeta već je pisan prvi dio ispita iz hrvatskog jezika - esej, prošlog četvrtka, učenici su ispit iz engleskog jezika polagali prošli petak, a drugi dio polaganja hrvatskog jezika - testa, na obje razine, čeka ih u petak, 26. lipnja.
Pisanje tog testa bilo je odgođeno zbog krađe nekoliko primjeraka ispita iz hrvatskog iz jedne pulske srednje škole.
Ispiti državne mature ove su školske godine počeli 5. lipnja, završavaju se 30. lipnja, a konačna objava rezultata svih ispita bit će 17. srpnja.
Ispiti iz izbornih predmeta protječu od početka bez ikakvih smetnji i neregularnosti, no polaganje obveznih predmeta, hrvatskog i engleskog, obilježilo je niz incidenata.
Prvo su ukradeni primjerci ispita iz hrvatskog jezika u Puli, zatim je zabunom podijeljena nekolicine pogrešnih eseja u školi u Splitu, a kasnije je u javnost procurila tema eseja iz engleskog jezika i objavljena je na internetu noć uoči pisanja ispita.
U NCVVO-u vjeruju da za ispit iz matematike neće biti prijavljene nikakve nepravilnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.