Hrvatski radio

Radio Osijek

Ispraćaj osmaša u OŠ Franje Krežme

26.06.2020.

12:24

Autor: Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

fotografija Amoreta Bajto

Foto: - / -

U osječkoj Osnovnoj školi Franje Krežme danas su, uz pjesmu, druženje i sportske igre, ispratili osmaše. "Ova je generacija osnovnu školu završila u najneobičnijoj školskoj godini do sada i stvarno su zaslužili ispraćaj", kaže ravnateljica Jadranka Jurić.

Ravnateljica Jurić spomenula je kako je škollska godina počela štrajkom prosvjetara, a nastava je nastavljena tijekom korona lockdowna tako da je organizirana online. "Doista smo se informatizirali u posljednjih pet godina, imamo dobru opremu, profesori su bili na brojnim stručnim usavršavanjima i seminarima", kaže ravnateljica, "no, ipak učenicima nedostaje druženje i ništa ne može zamijeniti živu riječ". Slaže se razrednica Ivana Šunjić koja je jedna od organizatorica današnjeg ispraćaja: "Smatram da smo se dobro snašli u ovim uvjetima, no, djeci je potrebno i ovo zajedništvo kao i neposredni kontakt s predavačima. Ne znamo što nas čeka, ali smo spremni za sve, pa za najvjerojatniju opciju: tjedan u školi, tjedan online nastave".

Neizvjesno je i kako će školarci provesti ljeto, a kada ih to pitamo, kažu nam da se nadaju da će ipak ljetovati na moru i da će imati prilike za izlaziti i družiti se bez novih strogih mjera poput onih u ožujku i travnju.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.