Hrvatski radio

Radio Osijek

Ispraćaj poginulih slavonskih studenata

22.12.2015.

13:00

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Slavonija danas ispraća četvero mladih studenata mostarskog sveučilišta koji su poginuli u stravičnoj prometnoj nesreći u dolini Neretve. . .

Zbog tragične pogibije mladih studenata nedaleko od Mostara, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić proglasio je danas Dan žalosti u toj županiji. Državne i županijske zastave istaknute su na pola koplja, a na svim zgradama u kojima su tijela državne vlasti i jedinice samouprave izvješene su i crne zastave. 

Na mjesnim grobljima u Trnavi i Mrzoviću kod Đakova posljednji su put ispraćeni studenti Tena Vračević i Domagoj Roso. Izraze sućuti obiteljima tragično stradalih studenata uputio je i gradonačelnik Zoran Vinković.
"Duboko me potresla vijest o smrti Tene Vračević, Domagoja Rose, Antonije Šarić i Vjekoslava Božanovića i u ovim trenucima teško je izreći sve ono što bi moglo imalo ublažiti Vašu bol zbog gubitka voljenih osoba.
Nikada nije tako teško kao kada poput plamena svijeće ugasne život voljene osobe. Ali, zemaljski život i vječnost povezani su u jedno i ta vjera daje nam snagu u ovim teškim trenucima. Smognite snagu, pamtite sretne trenutke koje ste zajednički proživjeli i znajte da svi mi s Vama i Vašim obiteljima dijelimo bol i gubitak", ističe se u izrazima sućuti đakovačkog gradonačelnika Zorana Vinkovića.
Vukovarsko-srijesmki župan Božo Galić uputio je brzojave sućuti obiteljima Božanović i Šarić, a zajednički ukop mladih studenta Antonije i Vjekoslava upravo traje na mjesnom groblju u Donjem Novom Selu kod Vinkovaca.
Među brojnih izrazima sućuti i zajedništva obiteljima stradalih slavonskih studenata je i sažalnica đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića.
„Duboko smo potreseni viješću o teškoj automobilskoj nesreći koja se dogodila na putu iz Mostara prema Slavoniji te odnijela četiri mlada života, dviju djevojaka i dvojice mladića. S dubokim osjećajima zajedništva želimo se povezati s vama u ovim teškim trenutcima te vam izraziti svoju najiskreniju sućut. Želimo da vam ljubav i solidarnost s kojima vam pristupamo barem malo ublaže bol koju sada proživljavate", ističe se u sućuti nadbiskupa Hranića koji je uputio i riječi utjehe koju pruža kršćanska nada.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.