Hrvatski radio

Radio Osijek

Ispunili plan - biciklima prešli 400 km, donacijama prikupili više od 17000

17.09.2020.

10:32

Autor: Radio Osijek/TM

screenshot HRT, javljanje u "Dobro jutro, Hrvatska"

screenshot HRT, javljanje u "Dobro jutro, Hrvatska"

Foto: - / -

Osječki biciklisitički dvojac Igor Toman i Ivica Lenard ispunili su svoju misiju – iza sebe su ostavili 400 kilometara "u jednom cugu", bez spavanja i to sat vremena prije od planiranog – 23 sata nakon starta u Osijeku, u Josipdol su stigli jučer oko 17 sati.

Kilometre doniraju za postavljanje koševa u dvorani Doma za odgoj djece i mladeži Osijek. "Ispunili su svoj cilj, prešavši 400 km unutar 24 sata i zaslužili odmor u kombiju na povratku u Osijek. Zahvaljujemo svima koji ste donirali tijekom vožnje, ispunili smo naš cilj, no potičemo vas da se i dalje uključujete u kampanju, kako bismo dodatno mogli opremiti dvoranu i vanjsko igralište", objavljeno je na Facebook stranici Zaklade Slagalica koja je, uz Zakladu Srce grada Osijeka, Volonterski centar Osijek i Lege za djecu superjunake, podržala Tomanovu i Lenardovu humanitarnu kampanju "(Ž)bicom do trice".
Prikupljanje donacija počelo je 1. rujna i planiranih 17 tisuća kuna je premašeno. S ukupno 245 donacija prikupljeno je 19.810,00 kn, što je 116.53% od traženih sredstava, no račun humanitarne kampanje "(Ž)bicom do trice" otvoren do 20. rujna. "Kada smo kretali u ovu akciju nadali smo se da ćemo prikupiti ciljani iznos, no kako je kampanja odmicala shvatili smo da je poprimila malo veće razmjere od lokalnih. Uključili su se brojni hrvatski sportaši i utjecajne osobe tako da smo oduševljeni. Svakako ćemo uzeti dva koša, a potrebna nam je i druga oprema za dvoranu u vidu lopti, mreža za odbojku, mali nogomet. Djeca su jako uzbuđena i s nestrpljenjem očekuju montiranje koševa", rekao je u utorak ravnatelj Doma za odgoj djece i mladeži Goran Tubić ispraćajući Ivicu i Igora iz Osijeka.
Spavanja za Tomana i Lenarda nije bilo, osim povremenih kraćih stanki za okrjepu. U Karlovcu su promijenili plan i svoj cilj umjesto u Delnicama postavili u Josipdolu. Svih 400 kilometara pratila ih je ekipa okupljena u "Lege za superjunake". Dvojcu su se na pojedinim dionicama pridružile njihove kolege biciklisti-rekreativci, a dodatni vjetar u leđa u njihovoj akciji podršku je dao i Ivica Kostelić, koji je s njima biciklirao od Ivanić Grada do Zagreba, gdje je akciju podrža još jedan osvajač olimpijskih medalja, Dubravko Dudo Šimenc. Nesmetani prolazak kroz jutarnju gužvu u Zagrebu omogućila im je policijska pratnja.

Galerija
Davor Brmež "Lege za djecu superjunake", Foto: -/-
Davor Brmež "Lege za djecu superjunake", Foto: -/-Davor Brmež "Lege za djecu superjunake", Foto: -/-Davor Brmež "Lege za djecu superjunake", Foto: -/-Davor Brmež "Lege za djecu superjunake", Foto: -/-Davor Brmež "Lege za djecu superjunake", Foto: -/-Davor Brmež "Lege za djecu superjunake", Foto: -/-Davor Brmež "Lege za djecu superjunake", Foto: -/-Davor Brmež "Lege za djecu superjunake", Foto: -/-Davor Brmež "Lege za djecu superjunake", Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.