Hrvatski radio

Radio Osijek

Istočna vinkovačka obilaznica - kapitalni projekt

05.09.2016.

13:22

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hrvatske ceste namjeravaju do 2020. u obnovu i izgradnju državnih cesta na području Vukovarsko-srijemske županije uložiti 312 milijuna kuna, a kapitalni projekt u županiji je izgradnja Istočne obilaznica Vinkovaca.

Istaknuto je to na sastanku župana Bože Galića i predsjednika Uprave Hrvatskih cesta Josipa Škorića održanom u Vukovaru.
"Među projektima najviše je onih koji su u visokoj fazi pripremne realizacije kao što je projekt izgradnje Istočne obilaznica grada Vinkovaca, koja je kapitalni projekt Vukovarsko-srijemske županije i za koju očekujemo u najskorije vrijeme završetak natječaja i odabir izvođača", istaknuo je Škorić. Riječ o projektu vrijednom gotovo 140 milijuna kuna. Škorić je najavio i skori početak radova na obnovi državne ceste D2 kroz grad Vukovar i na dvije dionice te državne ceste od Vukovara prema Iloku, a radit će se i na nastavku cestovnog povezivanja toga grada s autocestom Zagreb-Bajakovo. Kao jedan od značajnijih projekata koji će ići u realizaciju, Škorić je najavio rekonstrukciju za Grad Vinkovce vrlo bitne Zvonarske ulice u Vinkovcima, u što će se uložiti 13 milijuna kuna. "U visokoj fazi realizacije je i obnova državne ceste Vukovar-Opatovac a završena je obnova cesta na područjima koja su bila poplavljena u županjskoj Posavini i u koju je uloženo 91 milijun kuna", dodao je Škorić. Dometnuo je da će se tzv. Šokačka magistrala kojom je grad Otok povezan s autocestom Zagreb-Bajakovo, uskoro prekategorizirati u državnu cestu. 
 "Iznimno sam zadovoljan najavljenim projektima Hrvatskih cesta jer je riječ o projektima koji su dugo bili na čekanju jer su bili stavljeni u stranu, te od nove Vlade očekujemo da ih konačno realizira", poručio je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić. Zadovoljstvo najavljenim projektima izrazio je i vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić, rekavši kako je za Vinkovce vrlo bitno da što prije započne izgradnja Istočne vinkovačke obilaznice i rekonstrukcija Zvonarske ulice. Očekuje se da bi radovi na istočnoj obilaznici trebali početi u listopadu, a u Zvonarskoj ulici na proljeće iduće godine, dodao je.
Planirano ulaganje HC-a od 312 milijuna kuna do 2020. u obnovu i izgradnju državnih cesta u Vukovarsko-srijemskoj županiji je gotovo osam puta veće nego u razdoblju od 2012. do 2016. kada je uloženo 44 milijina kuna, rečeno je na sastanku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.