Hrvatski radio

Radio Osijek

Istok Hrvatske: Svi testirani uzorci bili su negativni

06.05.2020.

10:44

Autor: Radio Osijek//TM

Istok Hrvatske: Svi testirani uzorci bili su negativni

Istok Hrvatske: Svi testirani uzorci bili su negativni

Foto: - / -

U Osječko-baranjskoj, Požeško-slavonskoj, Virovitičko-podravskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji ni danas nema novooboljelih, izvijestili su tamošnji županijski stožeri civilne zaštite .

Svi testovi provedeni u protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije, njih 137, bili su negativni. Od jučer pet osoba je izliječeno, tako da je broj zaraženih na tom području sada 130, devet je u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a jedan pacijent je na respiratoru.
Kako je izvijestio je načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije Goran Ivanović u samoizolaciji je 210 osoba. Od jučer je obavljeno 28 provjera osoba kojima je određena mjera samoizolacije i četiri nisu bile na prijavljenim adresama – dvije u Donjem Miholjcu i po jedna u Čepinu i Našicama.
U Požeško-slavonskoj županiji u protekla 24 sata analiziran je 41 uzorak. Ni jedan nije bio pozitivan, tako da na tom području bilježe 36. dan bez novozaraženih osoba. Ukupno je od početka epidemije koronavirusa testirana 601 osoba. Posebno se ističe da od 22. travnja u toj županiji nema ni jedne potvrđene oboljele osobe.
Među 23 testirana uzorka osoba s područja Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata nije bilo pozitivnih na koronavirus. Trenutačno je na tom području evidentirano šest osoba oboljelih od COVID-a19, a od te bolesti oporavilo se troje ljudi. Kako javljaju iz Stožera civilne na području Virovitičko-podravske županije 264 osobe su u samoizolaciji. 
U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata nema pozitivnih osoba na COVID-19 te je i dalje ukupno 40 oboljelih. Testirana je 51 osoba ili 1270 ukupno od izbijanja epidemije.
Jedna je osoba hospitalizirana, a riječ je o pacijentu koji, nakon što je otpušten iz bolnice, ima pogoršanje simptoma. Od jučer nema novih izliječenih, a od bolesti se do sada oporavilo 26 osoba na području županije. U samoizolaciji se na području županije nalazi 371 osoba. Policija je tijekom jučerašnjeg dana primila jednu prijavu o kršenju samoizolacije i ona se, kao i proteklih dana potvrdila opravdanom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.