Hrvatski radio

Radio Osijek

Istraga zbog prijetnji slavonskobrodskom gradonačelniku

19.10.2021.

23:20

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: FB Mirko Duspara

Foto: FB Mirko Duspara

Foto: - / -

Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske potvrdila je da se provodi kriminalistička istraga vezana uz prijetnje upućene gradonačelniku Slavonskog Broda Mirku Duspari. O kakvoj vrsti prijetnji se radi i tko ih je uputio Nujić nije pojasnila, pozivajući se na istragu koja je u tijeku.

Duspari je, prema pisanju medija, prijetnje uputio poduzetnik Tomislav Opačak, a povod je navodno javni natječaj za odabir tvrtke koja će tijekom zime održavati čistim ulice u Slavonskom Brodu.
Ni Duspara ni Opačak danas nisu bili dostupni za komentar, a oko istog natječaja sporili su se i ranije. Duspara je, pak, za portal Telegram potvrdio kako ga je Opačak nazvao u ponedjeljak oko 15 sati te da mu je u telefonskom razgovoru spominjao djecu. Rekao je i da se on Opačaka ne boji, ali prijetnje je prijavio iz straha za svoje petero djece. Duspara je izjavio i da ga ja Opačak vrijeđao zbog čega je prekinuo razgovor s njim, ali ga je ovaj ponovno nazvao i nastavio vrijeđati. 
Zbog odluke da se za čišćenje gradskih ulica ne angažira Opačakova tvrtka "Poduzeće za ceste", Opačak je krajem 2011. i početkom 2012. s više kamiona prosvjedovao pred slavonskobrodskom Gradskom upravom i Dusparinom kućom. Duspara je tada odluku pravdao nepotpunom dokumentacijom PZC, a Opačak je tvrdio da Duspara "uzima pinku".
Opačak je aktivan u više gospodarskih područja od građevine do riječnog transporta, a, osim u gospodarstvu, široku mrežu poznanstava ima i među političarima, od ljevice do krajnje desnice. U njegovom najužem, obiteljskom krugu, u politici je aktivna njegova sestra Marina Bilić Opačak, donedavna članica SDP-a, koja je u Hrvatski sabor i ušla kao predsjednica SDP-a Brodsko-posavske županije. U Grbinovoj čistki je izbačena i sad je dio Kluba socijaldemokrata u Saboru.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.