Hrvatski radio

Radio Osijek

IT konferencija KulenDayz okupila 600 sudionika iz više od 15 zemalja

03.09.2022.

11:22

Autor: Radio Osijek

Otvorenje IT konferencije KulenDayz u Staroj pekari

Otvorenje IT konferencije KulenDayz u Staroj pekari

Foto: OBŽ / -

Najveća regionalna IT konferencija KulenDayz održava se od petka do nedjelje u Osijeku i Kopačevu. O temama iz područja naprednog programiranja, baze podataka, web tehnologije, projekt managementa, dizajna i razvoja igara govore mnogobrojni domaći i inozemni predavači, a poseban je program organiziran za djecu.

„Došlo nam je oko 600 sudionika iz više od 15 zemalja, od SAD-a, Velike Britanije, Nizozemske do zemalja regije. KulenDayzi su potpuno besplatni za sve studente i našu djecu”, rekao je direktor konferencije Bernardin Katić. Istaknuo je kako je organizacija ovakvih događanja važna zbog toga što Osijek i Slavonija imaju veliki nedostatak kadra u informatici. Natječaji za radna mjesta konstantno su otvoreni, no ona često ostaju nepopunjena.

KulenDayz se održavaju u organizaciji ekipe iz MS Communitya, udruge Osijek Software City, udruge PMI Hrvatska, Poduzetničkog inkubatora BIOS te partnera - Grad Osijeka, Sveučilišta J. J. Strossmayera i Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

U tri dana konferencije obuhvaćen je zanimljiv program za sve ljubitelje IT industrije, a subota je središnji dan s čak 60 predavanja. Održava se i IT konferencija za djecu: KulenDayz Kidz – radionica namijenjena djeci od 7 do 15 godina kako bi osnažila svoje vještine s računalima, komunikacijom i radom u timu. Ove godine tema je Scratch i HTML gdje će mališani naučiti napraviti web stranice i jednostavnu igru.

Na otvorenju KulenDayza sudionike su pozdravili zamjenik osječkog gradonačelnika Dragan Vulin i zamjenik župana Mato Lukić. Osim u Staroj pekari, Konferencija se održava u prostoru Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku te Etno hotelu u Kopačevu i Parku prirode Kopački Rit.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

6 h

FEBIRE

FEBIRE