Hrvatski radio

Radio Osijek

IT park u Osijeku dobio nove stanare

11.03.2021.

14:36

Autor: Neven Knežević

hrt.hr

hrt.hr

Foto: - / -

U IT-i parku u osječkoj Gackoj ulici dovršava se infrastruktura namijenja tvrtkama koje planiraju izgraditi svoje objekte na tom prostoru. Informatički parkposjetila je zamjenica gradonačenika Žana Gamoš i uručila novim stanarima ugovore o osnivanju i pravu građenja u toj poduzetničkoj zoni

Ugovore su dobile informatičke tvrtke Barrage, Base 58 i Prototyp. Zamjenica gradonačelnika pozvale je zainteresirane tvrtke da se prijave za natječaj za nepopunjene parcele kojih je još nekoliko slobodno, a za mjesec - dva bit će dovršena i cjelokupna građevinska i cestovna infrastruktura, tako da će zainteresirane tvrtke imati prigodu poslovati u novoizgrađenim objektima koji arhitektonski i funkcionalno odgovaraju poslovanju informatičkog sektora. Osim toga istaknula je zamjenica gradonačelnika "pogodnosti su brojne jer su troškovi poslovanja niži od uobičajenih". Treba istaknuti da je projekt izgradnje IT zone financiran sredstvima Grada, ali i s 30 milijuna kuna iz europskih fondova. 

Tri tvrke koje su dobile ugovore o osnivanju i pravu građenja imaju između 26 i stotinu zaposlenih s potrebom njihova povećanja, tako da se često raspisuju i natječani za popunu radnih mjesta. Očekuje se da će IT park u cijelosti izgraditi i popuniti novim stanarima za dvije godine. 

IT - Žana Gamoš

IT - Marko Vukobratović, tvrtka Base 58

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.