Hrvatski radio

Radio Osijek

Iva, osječka dječja gradonačelnica

23.01.2015.

12:10

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Učenica petog razreda osječke Osnovne škole Višnjevac, Iva Komar, nova je osječka dječja gradonačelnica. Izbor trećeg dječjeg gradonačelnika održan je u Društvu “Naša djeca”, gdje je improvizirana TV emisija s tri voditelja, a u kojoj su sudjelovale dvije kandidatkinje te odgovarale na nekoliko pitanja. S osvojenih 13 glasova Iva je pobijedila, obećavši da će se, tijekom svog dvogodišnjeg mandata, boriti za dobrobit sve djece grada Osijeka.

Ivina izborna protivnica, Vanessa Ljubičić, učenica petog razreda OŠ Mladost, imenovana je Ivinom zamjenicom, a u svom će mandatu, kako sama kaže, zajednički s ostalim vijećnicima Dječjega gradskog vijeća pokušati realizirati sve zacrtane planove. "Moji su vijećnici uvijek uz mene", kaže Iva u izravnom javljanju za Radio Osijek te najavljuje da će na sljedećoj sjednici, koja će se znakovito održati na Valentinovo, odrediti prioritete i 'pročešljati' plan. Iz gradske je uprave, kaže Iva, za sada nisu zvali, no u svakom je trenutku spremna na radnom sasatanku s "velikim" gradonačelnikom razmotriti sva aktualna pitanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.