Hrvatski radio

Radio Osijek

Ivan Adrić pobjednik je 9. Šokačke alke

28.07.2019.

14:55

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

foto M.Kralj/HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Prema uzoru na sinjsku, i Slavonija ima svoju alku. 9. Šokačka alka održana je Selcima Đakovačkim a bilo je i pogodaka u sridu. Svake godine sudjeluje između 15 i 20 alkara, a ove je godine oštro oko i čvrstu ruku pokazalo njih 16.

Ivan Adrić iz Novih Perkovaca pobjednik je 9. Šokačke alke . U konkurenciji 16 alkara pobijedio je sa 7 bodova, u dvije je utrke pogodio u sridu, u trećoj u jedan. Organizator, predsjednik Konjičkog kluba ZentaŽeljko Režić,  rekao je da su alkari  pomno birani i za ovu manifestacija ne treniraju samo oni iz đakovačkog kraja već su došli iz Valpova, Županje i drugih mjesta a, kako su isticali i sami alkari, za sudjelovanje na ovomnatjecanju presudila je višegeneracijska obiteljska ljubav prema konjima i želja da sačuvaju tradiciju i prenose je i mlađima.

Kako je u posljednjih 9 godina ovaj događaj postao i zanimljiva turistička atrakcija, tako je i danas privukao mnoge goste, pa i one iz daleka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.