Hrvatski radio

Radio Osijek

Ivan Anušić govorio o 22 europske milijarde i projektima za županiju

24.07.2020.

13:37

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek/M.Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

Na konferenciji za novinare u Osijeku, potpredsjednik HDZ-a i predsjednik županijske organizacije stranke, župan Ivan Anušić osvrnuo se na 22 milijarde eura europskog novca koje je premijer Plenković ispregovarao za Hrvatsku te što će to značiti za Slavoniju.

22 milijarde eura velik su zadatak, apsorbirati ih i realizirati kroz projekte. 400 milijuna bit će usmjereno regijama kojima je potrebna dodatna potpora, među njima je i Slavonija te još dodatno 100 milijuna za ruralni razvoj, ističe Ivan Anušić. Veliki projekti, već planirani i pokrenuti, koji će se na području Osječko-baranjske županije realizirati tim novcem su izgradnja Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, Regionalnog centra za gospodarenje otpadom, izgradnja novog KBC-a Osijek, revitalizacija prostora starog OLT-a, izgradnja Gospodarskog centra, izdvojio je Ivan Anušić koji ističe da posebnu snagu tome što ćemo raditi u budućnosti daje izbor Nataše Tramišak za ministricu regionalnog razvoja i EU fondova.

Odgovarajući na novinarska pitanja o budućnosti radnika tvrtke Meggle čija je Uprava najavila odlazak iz Hrvatske i gašenje proizvodnje u Osijeku, Anušić je odgovorio da Meggle odlazi sigurno i tu se ništa ne može napraviti, to je njihovo pravo i odluka. No, cilj je zadržati radna mjesta i koopernate koji i dalje žele isporučivati mlijeko. Obavljeno je već niz razgovora, otkriva Anušić te ocjenjuje da postoje velike šanse zadržati radnike, proizvodnju i kooperante no još ne otkriva s kim se o tome razgovaralo i tko želi preuzeti proizvodnju. Mislim da će završiti dobro, da će radnici zadržati radna mjesta i plaće, kaže župan Anušić.  

I. Anušić o projektima

I Anušić o Meggleu

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.