Hrvatski radio

Radio Osijek

Ivan Penava na lokalne izbore izlazi samostalno

03.02.2021.

16:13

Autor: Radio Osijek/ MVP/HINA

fotografije: HRT/mvp

fotografije: HRT/mvp

Foto: - / -

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava osnovao je stranku Ivan Penava nezavisna lista s kojom na lokalne izbore izlazi samostalno te očekuje novi gradonačelnički mandat, najavio je na konferenciji za novinare u Ružičkinoj kući.

Predstavljajući novoosnovanu stranku, Penava je rekao da će Vukovar i dalje biti u središtu njegova političkog djelovanja.
"Naša je priča na ovoj platformi nova, ali ujedno i stara, utemeljena na svemu što smo radili od 2010., a što je u Vukovaru prepoznato na tragu politike da su Vukovar i njegovi građani iznad svega, da se na tome sve formira, od politika, projekata, medijskih istupa. Uvijek je bilo i bit će sve fokusirano na dobrobit građana Vukovara", poručio je.
Iako se nagađalo da bi Ivan Penava na izbore mogao izaći u koaliciji s njemu bliskim Domovinskim pokretom Miroslava Škore, on je to opovrgnuo.
"S Domovinskim pokretom surađujemo, konačno, predvodio sam njihovu listu kao nezavisni kandidat na parlamentarnim izborima. Imamo odličnu suradnju i dalje sam u njihovom Klubu zastupnika, no vukovarska priča je nastala puno prije nastanka Domovinskog pokreta i u tom smislu ovo je drugačija i uhodana priča, prepoznatljivija", rekao je, dodajući kako će u svakom slučaju zatražiti potporu njemu srodnih stranaka, a vjeruje da će ju i dobiti.
Također je rekao kako Ivan Penava nezavisna lista trenutačno ima oko 300 članova.
"To je manje važno. Ne želimo napuhivati brojke, bitno je koliku potporu građana imamo, ali vjerujem da ćemo biti i u tom smislu jaki i dobro zastupljeni", ocijenio je.
Rekao je kako su lokalni izbori "jedna utakmica" te da će njegova lista imati kandidate samo za Vukovar, a na razini Vukovarsko-srijemske županije bit će "dio široke priče u kojoj će podržati neke druge kandidate iz partnerskih stranaka i opcija".
Penava je također poručio kako je ostao dosljedan svojim političkim stajalištima "bez obzira na politike s nacionalne razine koje su pokušavale oblikovati ili manipulirati pričom o Vukovaru".
"U hrvatskoj politici nedostaje integriteta, karaktera i stava, nasuprot političkoj trgovini i osobnim interesima zbog kojih se u pitanje dovode nacionalni interesi i strateški važna pitanja", ocijenio je.
Ivan Penava izabran je za vukovarskoga gradonačelnika kao član HDZ-a, stranke koju je napustio prošle godine zajedno s njezinim članovima u vukovarskome Gradskom vijeću.
Na parlamentarne izbore izašao je kao neovisni kandidat na listi Domovinskog pokreta Miroslava Škore, koji ga je, uoči lokalnih izbora,  nedavno pozvao da im se pridruži. Penava je odgovorio kako se želi okušati kao nezavisni kandidat s vlastitom listom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.