Hrvatski radio

Radio Osijek

Ivan Penava: "Vukovar uvijek na prvom mjestu"

24.05.2017.

12:17

Autor: Radio Osijek/AB

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gradska organizacija HDZ-a Vukovara osvrnula se danas nai konferenciji za novinstvo na rezultate lokalnih izbora u tom gradu, gdje je gradonačelnik Ivan Penava izabran u prvom krugu, a ostvario je najveći postotak glasova za gradonačelnika u Hrvatskoj.

"Riječ je o povijesnom rezultatu", rekao je na početku predsjednik Gradske organizacije HDZ-a, Damir Barna, istaknuvši da ni u jednom hrvatskom gradu gradonačelnik nije izabran u prvom krugu s tako visokim postotkom glasova. Gradonačelnik Ivan Penava zahvalio se biračima te pojasnio da su prepoznali njegovu orijentaciju i nastojanje da Grad i njegovi građani uvijek budu na prvom mjestu. "Suprotstavljao sam se političkim oponentima kada nisu radili u interesu Vukovara, što je uobičajeno", rekao je Penava, " no, usudio sam se drugačije misliti i to reći i u svojoj vlastitoj političkoj opciji, što nije uvijek lako i može značiti kraj političke karijere preko noći"-

"No građani Vukovara su", misli Penava, "upravo u tim trenucima shvatili naše nastojanje, da se neovisno o politici, ljudima i svemu ostalom zalažemo za grad na koji se ostatak Hrvatske neće sjetiti tek jedan dan u godini".

Podsjetimo, dosadašnji HDZ-ovi gradonačelnici Vukovara, Županje i Otoka Ivan Penava, Davor Miličević i Josip Šarić i iduće će četiri godine ostati na svojim dosadašnjim funkcijama jer su na lokalnim izborima dobili povjerenje više od 50 posto birača. Ivan Penava pobijedio je u prvom krugu s osvojenih 61,72 posto glasova, Davor Miličević dobio je povjerenje 54,19 posto glasova Županjaca izašlih na izbore, dok je za Josipa Šarića kao novog-starog gradonačelnika glasovalo 57,69 posto Otočana. U Vinkovcima će se pak u drugom krugu suočiti HDZ-ov Ivan Bosančić (42,17 posto) i Mostovac Darko Posarić (18,23 posto) dok će u Iloku to učiniti nezavisna kandidatkinja Marina Budimir (34,02 posto) i HDZ-ov Mladen Papak (26,95 posto). U tome gradu, ako je suditi po podacima DIP-a, vlast je izgubio dosadašnji gradonačelnik HSS-ovac Zvonimir Dragun koji je bio treći s osvojenih 26,59 posto glasova.

Kada je riječ o izboru župana i tu ćemo biti sudionici drugog kruga u kojem će se suočiti HDZ-ov Božo Galić (47,30 posto) i nezavisni Tomislav Panenić (25,26 posto).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.