Hrvatski radio

Radio Osijek

Ivan Radić nastavlja voditi HDZ u Osijeku

22.11.2020.

21:02

Autor: Davor Lončarić

Ivan Radić, foto: Radio Osijek

Ivan Radić, foto: Radio Osijek

Foto: - / -

Provedeni su unutarstranački izbori u Hrvatskoj demokratskoj zajednici. Saborski zastupnik Ivan Radić i osječko-baranjski župan Ivan Anušić nisu imali protukandidate tako da će nastaviti voditi stranku na razini Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Na unutarstranačkim izborima u osječkom HDZ-u nije bilo neizvjesnosti jer je Ivan Radić bio jedini kandidat. U izjavi za novinare rekao je kako su još uvijek neslužbeni rezultati za potpredsjednike, no da će to najvjerojatnije biti ministrica Nataša Tramišak, direktor Hrvatskih cesta Josip Škorić i predsjednik temeljnog ogranka u Tenji Josip Mihaljević. 

Na izborima je sudjelovalo gotovo 700 ljudi, što je oko 35 posto stranačkih birača i održani su u skladu s epidemiološkim mjerama. 

"Poruka ovih izbora je jedinstvo stranke i stariji članovi kažu kako od devedesetih godina ne pamte takvo zajedništvo u osječkom HDZ-u", rekao je Radić te dodao kako samo jedinstveni HDZ, koji se ne iscrpljuje unutarstranačkim borbama, može pobijediti u gradu Osijeku na izborima 2021. godine.  

"Pobjeda na gradskim izborima je naš cilj, ovo je prilika da Osijek izađe iz okova neambicioznosti i smatram da je Osijek potonuo u letargiju posljednjih godina. Smatramo da grad Osijek može biti nacionalni hit u sljedeće četiri godine, grad ideja, energije i optimizma, dizalica i EU fondova i sve ono što mi Osječani želimo da bude", ističe Ivan Radić. 

Na novinarsko pitanje - je li njegovo zadržavanje na čelu stranke u Osijeku ujedno i isticanje kandidature za gradonačelnika Osijeka Ivan Radić je odgovorio kako je on najpozvaniji poštovati stranačku proceduru koja će uslijediti vrlo brzo te kako će vrlo brzo biti objavljeno tko će biti kandidat HDZ-a na lokalnim izborima u Osijeku. Uvjeren je kako će HDZ-ov kandidat biti i sljedeći gradonačelnik Osijeka. 

Ivan Radić izabran je i za potpredsjednika HDZ-a Osječko-baranjske županije, koji će i sljedeće četiri godine voditi osječko-baranjski župan Ivan Anušić. On također nije imao protukandidata. 

 

Ivan Radić HDZ izbori

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.