Hrvatski radio

Radio Osijek

Ivan Radić – obnavljamo i dograđujemo sportska igrališta, a kupili smo i Iktus

10.06.2023.

13:06

Autor: Željko Kovačević

Gradonačelnik Radić na Olimpiji

Gradonačelnik Radić na Olimpiji

Foto: Željko Kovačević / HRT

U osječkom Donjem gradu dovršava se obnova rukometno – malonogometnog igrališta u sklopu Sportskog centra Olimpija. Taj sportski centar danas je posjetio gradonačelnik Osijeka Ivan Radić sa suradnicima rekavši kako će obnova završiti do 15. lipnja, kada počinje popularni turnir „Tri kornera penal”.

Radić je rekao kako je želja gradske uprave, kojoj je na čelu, ravnomjerno razvijati grad te ulagati i u sportske objekte i igrališta

„U obnovu ovog rukometno – malonogometnog igrališta uložili smo 50 tisuća eura. Obnovljene su svlačionice, igralište, napravljena tribina, obojani reflektori. Obnova će završiti do početka popularnog malonogometnog turnira „Tri kornera penal”, rekao je Radić.

Gradonačelnik Osijeka je istaknuo i kako je nedavno na „Srednjiki” otvoren prvi javni besplatni teren s umjetnom travom u suradnji s HNS-om koji je osigurao većinu novca te kako su obnovljena igrališta na Sjenjaku.

„Grad i županija su kupili Iktus i čeka se urbanističko rješenje, kako za zgradu, tako i za parkovno uređenje te uređenje igrališta koje pripada VK Iktusu. Sport nam je važan, ulažemo u objekte, ali smo i jedini grad koji plaća klubovima troškove za mlađe dobne kategorije.”, rekao je gradonačelnik Radić

Direktor Športskih objekata Robert Seligman je rako kako je nova uprava dala bezrezervnu podršku Šporskim objektima da krenu u obnovu i dogradnju svih sastavnica te gradske tvrtke.

„Imamo iznimnu podršku grada tako da stalno nešto radimo. Osijek, svjedoci ste, gotovo svaki mjesec ima neki veliki sportski događaj što gradu daje onu dodanu vrijednost. U stogoodišnjici Olimpije drago mi je da će SK Olmipija zasjati novim svjetlom„ ,rekao je Seligman.

Zadovoljan je i Frano Barač, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Donji grad.

„Dugo se nije ništa obavljalo. Ova gradska uprava se pokazala u najboljem svjetlu. Nama to puno znači i nadam se da će se mladi okupljati u još većem broju”, rekao je Barač.


Galerija
Obnova Olimpije, Foto: Željko Kovačević/HRT
Obnova na Olimpiji, Foto: Željko Kovačević/HRTObnova na Olimpiji, Foto: Željko Kovačević/HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.