Hrvatski radio

Radio Osijek

Ivan Vrdoljak postao savjetnik osječke Gradske uprave

28.04.2018.

14:19

Autor: Marija Petrinović/HINA

fotografije: HRT/mp

fotografije: HRT/mp

Foto: - / -

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak volonterski će biti savjetnik osječke Gradske uprave - za razvoj, privlačenje investicija i suradnju s Vladom Republike Hrvatske. S konferencije za novinare u Osijeku poručio je kako se reformski procesi u Hrvatskoj "moraju ubaciti u petu brzinu".

Predsjedništvo HNS-a zaključilo je kako se reformski procesi u Hrvatskoj "moraju ubaciti u petu brzinu" te da odgovornost ozbiljne politike 21. stoljeća govori da moramo gledati nekoliko godina ispred, odnosno poticati kreativne industrije, poput dizajna, arhitekture, glazbene, filmske i kulturne industrije te posebno IT sektora, rekao je Vrdoljak na konferenciji za novinare. 
Smatra kako pokretanje i povezivanje kreativnih industrija ima smisla upravo u Osijeku, gdje uz postojeće, tradicionalne, HNS budući razvoj grada vidi upravo u kreativnim industrijama.
Istaknuo je kako HNS, koji sudjeluje u osječkoj gradskoj vlasti, želi da u ovom mandatu Osijek postane iznadprosječno razvijeni grad, kako bi se ljude zadržalo na tim prostorima. "Bavit ću se privlačenjem investicija u Osijek i otvaranjem radnih mjesta“ - najavio je predsjednik HNS-a.
Predsjednica osječkog HNS-a i osječka dogradonačelnica Žana Gamoš izvijestila je kako je Vrdoljak prihvatio poziv da, kao volonter, bude savjetnik osječke Gradske uprave, za razvoj, privlačenje investicija i unaprijeđenje suradnje s hrvatskom Vladom.
"Ne smije biti naknade", ustvrdio je Vrdoljak na novinarski upit o navodnoj naknadi koju će za to primati.
"Kad netko s emocijom razmišlja da pomogne u politici onda se ne smije tražiti naknada. Ovaj posao nema naknadu i nema nikakvog troška za grad Osijek, ima samo šansu da možda neke kontakte, iskustva ili dobre primjere iz Europe ili Hrvatske primijenimo u Osijeku", rekao je Vrdoljak.

Samo jedno mjesto na svijetu se zove dom i zato najviše volim doći u moj rodni Osijek. Iako mi je uvijek jedna od prvih stvari na pameti kava na promenadi s dragim prijateljima koje ne vidim svaki dan, danas sam prvo prošao pored novozaposlenih koji pripremaju početak investicije Ericsson Nikole Tesle.Osijek je danas doista mjesto dobre energije. Osijek se svakim danom sve više odmiče od sumorne slike Slavonije u javnosti i polako, ali sigurno, postaje motor pokretač preporoda, za početak Osječko-baranjske županije, a u konačnici i cijele Slavonije“, rekao je Vrdoljak. Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak naglasio je da je prihvatio poziv gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića i zamjenice gradonačelnika Žane Gamoš da se kao savjetnik-volonter priključi timu u Gradskoj upravi, koji će se baviti razvojem, privlačenjem investicija i unaprjeđenjem suradnje s Vladom RH.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.