Hrvatski radio

Radio Osijek

Ivanka Boljkovac, diva velikog srca

16.09.2022.

14:23

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Ivanka Boljkovac, LC Mursa

Ivanka Boljkovac, LC Mursa

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Hrvatska operna diva Ivanka Boljkovac predstavit će danas u Osijeku monografiju, a promocija je osmišljena u sklopu humanitarne akcije organizirane za školovanje darovite osječke studentice. Akciju je potaknuo Lions klub Mursa, a pozivnicu za priredbu koja će u 17 sati početi u Hrvatskom narodnom kazalištu u programu radio osijeka potpisale su  predsjednica Murse Dajana Gašo - Sokač, članica Sofija Vidaković i Ivanka Boljkovac.

U organizaciji Lions kluba Mursai održat će se promocija monografije „Naša Ivanka Boljkovac“ autorice Marije Barbieri.

Ivanka Boljkovac veliki je operni glas dramskog soprana, snažna umjetnička ličnost koja je obilježila velike trenutke hrvatske opere u četiri desetljeća. Prisutna je u hrvatskom kulturnom životu kao osoba za koju svi znaju, postala je svojevrsni pojam umjetnice čije djelovanje prelazi granice pozornice i ulazi u javni društveni život. Njezina predanost umjetnosti, profesionalnost i spremnost na umjetničke izazove obilježili su njezin rad.

Bogato ilustrirana monografija u izdanju nakladnika Umjetnička organizacija Metropolis na 312 stranica donosi sistematizirani pregled umjetničkog djelovanja nacionalne prvakinje, pregled opernih uloga i nastupa, uz nagrade i priznanja. U knjizi je popis svih nastupa kao i posvete umjetnika s kojima je u svojoj bogatoj karijeri Ivanka Boljkovac surađivala.

Promocija je ujedno i humanitarnog karaktera. Skupljenim donacijama pomoći će se školovanju darovite studentice Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.


Ivanka Boljkovac, LC Mursa

Ivanka Boljkovac, LC Mursa

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Ivanka Boljkovac, LC Mursa

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.