Hrvatski radio

Radio Osijek

Ivanović: "Ne stigmatizirajte oboljele"

03.07.2020.

10:15

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Osječko-baranjska županija

Foto: Osječko-baranjska županija

Foto: - / -

U posljednja 24 sata od ukupno 175 testiranih uzoraka u Osječko-baranjskoj županiji na koronavirus je bilo pozitivno 12, i to uzorci šest osoba iz Osijeka, četiri iz Đakova, a dvije iz Dalja. Svi su kontakti ranije oboljelih osoba. U Vukovarsko-srijemskoj županiji dvije su novozaražene osobe.

 "Na području Osječko-baranjske županije trenutno je 209 osoba aktivno na koronavirus, od kojih se 27 nalazi na bolničkom praćenju u KBC-u Osijek. Nema pacijenata na respiratoru. U samoizolaciji ukupno su 1.864 osobe, a jučer je ta mjera određena za 207 kontakata novozaraženih osoba", izvijestio je na konferenciji za novinare načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Goran Ivanović. 
Policija je utvrdila dva slučaja kršenja mjere samoizolacije, oba u Đakovu, i to nakon jedne dojave građana, koja je bila točna te još u jednom slučaju od 56 samoinicijativnih provjera. Ostali su zatečeni na prijavljenoj adresi.
Ivanović je objavio da je od jučer opet aktivan mobilni tim koji uzima uzorke na terenu, a posebno je zamolio građane da ne stigmatiziraju oboljele osobe.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata testiranjem 51 uzorka otkrivena je zaraza kod dvije osobe - jedna iz Borova, jedna iz Vukovara.
Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije iznosi 60, od kojih je 41 osoba izliječena. Jedna se osoba nalazi na bolničkom liječenju.
U samoizolaciji na području Vukovarsko-srijemske županije nalazi se 256 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana utvrđeno je 1 kršenje samoizolacije.
Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivan 1 zdravstveni radnik (1 medicinska sestra/tehničar). U samoizolaciji je pet zdravstvenih radnika - dva liječnika i tri medicinske sestre/tehničri.
Od danas je ponovno aktivirana 
COVID-19 ambulanta u Vukovaru, koja radi na ranije utvrđenoj lokaciji: Blage Zadre 3, Vukovar (Borovo Naselje), kontakt telefon: 032/618-956. Radno vrijeme COVID-19 ambulante je od 8,00 do 12,00 sati.
COVID-19 ambulante u Vinkovcima i Županji započet će sa radom od ponedjeljka, 6. srpnja, na adresama:
• u Vinkovcima, Vladimira Gortana 25b (zgrada XI. Mjesnog odbora „Mala Bosna“, kontakt telefon: 0800 8008;
• u Županji, dr. Franje Račkog 32, (u šatoru ispred zgrade Doma zdravlja), kontakt telefon: 099/529-1840.

Radno vrijeme COVID-19 ambulanta je od 8,00 do 12,00 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.