Hrvatski radio

Radio Osijek

Ivica Ivušić i Donna Vekić najsportaši 2022. godine, najbolje ekipe su MOK Mursa i RK NEXE

24.02.2023.

14:52

Autor: Krunoslav Inhof

Proglašenje najsportaša 2022.

Proglašenje najsportaša 2022.

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

Ivica Ivušić je najsportaš, a Donna Vekić najsportašica u tradicionalnom izboru najuspješnijih sportaša, sportskih kolektiva i djelatnika u doprinosu razvoju sporta grada Osijeka i Osječko baranjske županije. Najbolje ekipe Županije i Grada su rukometaši NEXE-a i odbojkaši Murse.

Vratar brončane hrvatske nogometne reprezentacije i bivši čuvar mreže NK Osijeka Ivica Ivušić najuspješniji je sportaš Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije prema tradicionalnom, 65. izboru najsportaša. Budući da je trenutačno na Cipru gdje je odnedavno vratar FC Tafosa, nazočnima se obratio videovezom, baš kao i najuspješnija sportašica Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije Donna Vekić koja je trenutačno u Los Angelesu. Njezinu je nagradu preuzeo otac Igor Vekić: "Nažalost nije mogla danas biti u Osijeku, ali se zahvaljuje i gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji što su prepoznali sav njen rad, trud kroz karijeru, a onda posljedično i rezultate."


Najuspješniji sportski kolektiv grada Osijeka je Muški odbojkaški klub Mursa iz Osijeka: "To nam je svakako veliko priznanje da idemo dobrim putem i da ostvarujemo dobre rezultate. Iz godine u godinu bilježimo sve bolje uspjehe i to je svakako dodatna motivacija da nastavimo i dalje u tom smjeru", rekao je trener osječkih odbojkaša Mario Teppert, a u ime najuspješnijeg kolektiva Osječko-baranjske županije, Rukometnog kluba "NEXE" iz Našica, zahvalio trener Branko Tamše: "To je jedna velika pohvala za trud, rad koji Rukometni klub NEXE Našice svake godine daje, ne samo Slavoniji nego i Hrvatskoj. To je jedan veliki uspjeh i mislim da je ekipa to zaslužila, da je klub to zaslužio." 


Od ostalih nagrada izdvajamo najuspješnijeg trenera, Sašu Šešuma iz Atletskog kluba Slavonija Žito, te dobitnike Trofeja Kuna, a to su mladi sportaši od 12 do 18 godina: Roko Dimić - AK Slavonija Žito, Gabrijel Solar - Inova Gim, Nikola Hogl - Judo klub Mladost, Ivor Gaće - PK Osijek, Andro Čokolić i Ivan Sabolek - Iktus te Vita Jović - Mačevalački klub Dmitar Zvonimir. Uzor trofej Matija Ljubek dobio je Zvonimir Kovačević iz GSD-a "Osijek 1784", Nagradu "Sokol": Mia Wild - AK Slavonija Žito, Osijek i Goran Vincek - NK Osijek. Najuspješniji parasportaš je Duško Božić iz Športska udruga slijepih Svjetlost, a najuspješniji parasportski kolektiv Stolnoteniski klub Slavonac.


Nagrade Grada Osijeka:

najuspješniji sportaš grada Osijeka - Ivica Ivušić Nogometni klub Osijek

najuspješnija sportašica grada Osijeka - Donna Vekić, Teniski klub Tennis Talents

najuspješniji sportski kolektiv grada Osijeka - Muški odbojkaški klub Mursa - Osijek

najuspješniji sportaš parasporta / sporta gluhih - Duško Božić, Športska udruga slijepih Svjetlost

najuspješniji sportski kolektiv parasporta / sporta gluhih - Stolnoteniski klub Slavonac

najuspješniji trener - Saša Šešum, Atletski klub Slavonije - Žito


Trofej "Kuna" - mladi sportaši:

Roko Dimić - AK Slavonija - Žito

Gabrijel Solar - Inova - GIM

Nikola Hogl - Judo klub Mladost

Ivor Gaće - PK Osijek

Andro Čokolić i Ivan Sabolek - Iktus

Vita Jović - Mačevalački klub Dmitar Zvonimir


Nagrade Osječko - baranjske županije:

najuspješniji sportaš Osječko-baranjske županije - Ivica Ivušić Nogometni klub Osijek

najuspješnija sportašica Osječko-baranjske županije - Donna Vekić, Teniski klub Tennis Talents

najuspješniji kolektiv Osječko-baranjske županije - Rukometni klub "NEXE", Našice


Nagrade Glasa Slavonije:

Uzor trofej Matija Ljubek - Zvonimir Kovačević, GSD "Osijek 1784", Osijek

Nagrada "Sokol": Mia Wild - AK Slavonija - Žito, Osijek i Goran Vincek - Nogometni klub Osijek, Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.