Hrvatski radio

Radio Osijek

Ivica Završki - predsjednik HDSSB-a

18.10.2021.

09:02

Autor: Radio Osijek/DL

Ivica Završki - predsjednik HDSSB-a

Ivica Završki - predsjednik HDSSB-a

Foto: - / -

Proteklog vikenda održan je 10. Izborni sabor Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje, izvijestili su iz te stranke. Za predsjednika HDSSB-a izabran je Ivica Završki .

Na Saboru stranke dosadašnji Povjerenik HDSSB-a podnio je izvješće o radu stranke u proteklom periodu, naglasivši kako je HDSSB i danas zadržao status parlamentarne stranke, te da HDSSB nastavlja sa svojim aktivnim radom, kako bi se pripremio za slijedeće parlamentarne i lokalne izbore, priopćeno je danas.

Kako stoji u priopćenju, nazočnima se obratio utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš i dosadašnji predsjednik Glavnog odbora HDSSB-a Josip Salapić koji su naglasili da je sadašnje opće rasulo na političkoj sceni Hrvatske, najbolji pokazatelj da Slavoniji i Baranji HDSSB kao politička opcija treba i u budućnosti, što je moguće postići pomlađivanjem članstva stranke.

U radnom dijelu sjednice usvojene su predložene izmjene i dopune Statuta stranke te izabrano novo vodstvo HDSSB-a za sljedeće četverogodišnje razdoblje.
Za predsjednika HDSSB-a izabran je dosadašnji povjerenik stranke Ivica Završki. Za glavnog tajnika stranke izabran je, Marin Medved, a za predsjednika Glavnog odbora HDSSB-a Hrvoje Žanić.
Osim čelnih dužnosnika HDSSB-a, X Izborni sabor HDSSB-a, izabrao je 7 članova Izvršnog odbora HDSSB-a, 21 člana Glavnog odbora, te po 3 člana Nadzornog odbora HDSSB-a i Suda časti HDSSB-a.

Održane su i konstituirajuće sjednice Glavnog odbora HDSSB-a i Izvršnog odbora HDSSB-a, a za rizničara HDSSB-a izabrana je dosadašnja rizničarka Marija Petrović.

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.