Hrvatski radio

Radio Osijek

Iz Osijeka „po pedali”, krenuo CRO Race

27.09.2022.

Zadnja izmjena 12:37

Autor: HRT Radio Osijek

.

.

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

Biciklistički spektakl, sedmi CRO Race tradicionalno je krenuo iz Slavonije, prvom etapom od Osijeka do Ludbrega (223,5 km).

- Šest etapa, 138 biciklista na startu, 1065 kilometara ukupno utrke i 9500 metara penjanja. Šest World Tour ekipa, od toga tri od prva četiri na ljestvici. Izvrsna sportska kvaliteta, dva pobjednika Tour de France: Geraint Thomas iz 2018. te aktualni pobjednik Jonas Vingegaard, možda najveća biciklistička zvijezda na našoj utrci, to je stvarno prekrasno, najavio je uoči starta po konkurenciji najjače „jurnjave” kroz hrvatsku direktor utrke Vladimir Miholjević.


Dodajmo kako se na startnoj listi našlo i šest hrvatskih vozača, od kojih će jedan, Fran Miholjević, nastupati za "WorldTour" momčad Bahrain Victorious. Uz njega će voziti još Viktor Potočki i Carlo Jurišević (Ljubljana Gusto Santic) te Antonio Barać, Lorenzo Marenzi i Filip Kvasina (Meridiana Kamen).


Nakon inicijalne etape Osijek- Ludbreg, biciklistička karavana seli se na jug. Već u srijedu vozi se druga etapa Otočac-Zadar (163 km).

.

.

Foto: HRT Radio Osijek / HRT Radio Osijek

ETAPE CRO RACE-a 2022:

27. rujna, 1. etapa: OSIJEK - LUDBREG (223,5km) pobjednik talijan Jonathan Milan (Bahrain Victorious)

28. rujna, 2. etapa: OTOČAC - ZADAR (163km)

29. rujna, 3. etapa: SINJ - PRIMOŠTEN (157km)

30. rujna, 4. etapa: BIOGRAD NA MORU - CRIKVENICA (219km)

1. listopada, 5. etapa: OPATIJA - LABIN (154km)

2. listopada, 6. etapa: SVETA NEDELJA - ZAGREB (158km)


Hrvatska radiotelevizija prenosit će završnice etapa uz popratne studijske emisije.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.