Hrvatski radio

Radio Osijek

Iz Vukovarsko-srijemske županije Dubrovniku dar za Božić

03.12.2020.

17:19

Autor: Radio Dubrovnik/Radio Osijek/TM

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Nastavlja se dugogodišnje prijateljstvo hrvatskoga juga i istoka. Nakon što je Dubrovačko-neretvanska županija Vukovarsko-srijemskoj donirala 16 tona mandarina, u Dubrovnik je stigao uzvratni božićni dar - 10 tona jabuka.

Domaće slavonske jabuke podijeljene su socijalnim i zdravstvenim ustanovama te dobrotvornim udrugama s područja županije - od Opće bolnice Dubrovnik preko vrtića, do Gorske službe spašavanja. "To će biti podijeljeno vatrogasnim postrojbama u županiji. Želimo zahvaliti što prepoznaju naš rad i trud, pa i putem ove donacije", istaknuo je Stjepan Simović, županijski vatrogasni zapovjednik.
Predsjednica Matice umirovljenika Dubrovnik Luce Gvozden rekla je kako ju posebno raduje razmjena između dva grada prijatelja Vukovara i Dubrovnika. "Hvala i županiji te županu Dobroslaviću koji je pokazao izuzetnu socijalnu osjetljivost prema umirovljenicima", poručila je Gvozden.

Župan Nikola Dobroslavić izjavio je ovom prilikom kako je riječ o prijateljskoj gesti Vukovarsko-srijemske županije koja na taj način uzvraća tradicionalnu donaciju mandarina od strane Dubrovačko-neretvanske županije. 
"Mi njima kao prijateljskoj i partnerskoj županiji već jedanaest godina šaljemo donaciju mandarina, a oni nama već treću godinu šalju donaciju jabuka. Još jednom je potvrđeno naše prijateljstvo, a proslijedili smo donaciju svima za koje smo procijenili da će im dar biti drag i ovo je još jedan način za povezati dva kraja Republike Hrvatske", rekao je Dobroslavić.
Podsjetimo, u utorak je u Vukovaru podijeljeno šesnaest tona mandarina, što je tradicionalna donacija Dubrovačko-neretvanske županije već jedanaestu godinu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.