Hrvatski radio

Radio Osijek

Izabran novi predsjednik osječkog HDZ-a

04.12.2017.

12:55

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na izvanrednim unutarstranačkim izborima u HDZ-u Grada Osijeka za novog je predsjednika izabran Ivan Radić. Dobio je123 glasa više, od 1.200 članova HDZ-a koji su glasali, u odnosu na Domagoja Mikulića.

Izbor nije prošao bez problema. Iako je gradsko Izborno povjerenstvo osječkog  HDZ-a prvobitno zaključilo da se, zbog utvrđenih nepravilnosti, trebaju ponoviti nedjeljni izbori za novog predsjednika, zaprimljeni prigovori na  izbore i glasovanje su odbačeni i na temelju toga je Povjerenstvo proglasilo sinoć Ivana Radića novim predsjednikom osječkog HDZ-a. Inače, osječki HDZ-ovci pokazali su veliko zanimanje za to tko će voditi njihovu stranku. Čekali su i u redu gotovo 2 sata kako bi dali svoj glas jednom od 2 kandidata. "Izlaznost i odaziv je iznad mojih očekivanja", rekao je za Radio Osijek Ivan Radić i dodao kako je zadovoljan uspjehom jer i samo jedan glas više značio bi pobjedu. O sukobima unutar stranke dugo se pričalo, a Radić ističe kako je riječ o dva kandidata te da svatko navija i bori se za svog favorita pa to ocjenjuje normalnim. Dodaje kako su svi iz iste političke obitelji i svi moraju imati isti cilj- jak HDZ. "Mojim izborom nema isključivosti ni revanšizma niti bilo čega sličnog i pozivam sve da zajednički jačamo unutarstranačku politiku. U nedjelju smo svi, bez obzira na sve, podržali HDZ"- zaključio je Radić. No, podjele su vidljive. Dokaz za to  je i nepovjerenje oko brojanja glasova, zbog čega je bila uključena i HDZ-ova komisija iz Zagreba. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.