Hrvatski radio

Radio Osijek

Izabrani najbolji liječnici i liječnice u Hrvatskoj

01.12.2016.

16:32

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Portal najdoktor.com izabrao je najbolje liječnike i liječnice u Hrvatskoj vodeći se iskustvima i glasovima pacijenata. Popis je objavljen danas, a izdvojili smo liječnike s područja Slavonije i Baranje.

Kriteriji prema kojima portal treću godinu za redom bira najbolje doktore i doktorice jest ukupan broj komentara, njihova kvaliteta i odnos broja pozitivnih i negativnih komentara. Također, kao i proteklih godina, komentari koji su se odnosili na vrijeme čekanja i osoblje nisu se uzimali u obzir jer u mnogim slučajevima doktorice i doktori ne mogu birati osoblje ni utjecati na broj pacijentica i pacijenata.
"S obzirom na količinu do sada pristiglih komentara, vjerujemo da ćete se složiti, a što je i bio cilj, da se danas iz komentara može iščitati poprilično realna slika o doktoricama i doktorima u Republici Hrvatskoj. Zahvaljujemo i pozdravljamo izniman trud svih pacijenata, u dijeljenju vlastitih iskustava i pomaganju drugima", priopćili su s portala najdoktor.com.

Među najdoktorima godine su i liječnici s područja Slavonije i Baranje:
Alergolog Mato Ćurić – Osijek, osječki ginekolozi Zoran Popović, Siniša Matković, Sabina Galić, Renata Bečarević, Mirjana Rubin, Mirjana Jakobović, Mirjana Glavaš, Mandica Galović, Dimitrije Milojković i Andrijana Muller-Vranješ, zatim Alen Dumančić iz Pakraca, ginekolozi iz Požege Domagoj Dokozić  i Krešimir Musić. Među najdoktorima su ginekolozi iz Slavonskog Broda Željko Blažinkov, Tomislav Grgurević, Leonardo Tomić, Krešimir Barišić i Filomena Tolić-Kovačić te Zdenka Japundžić iz Vinkovaca.
Pacijenti su visoko ocijenili i oralnoga kirurga iz Slavonskog Broda Marijana Baranovića.
Među liječnicima obiteljske medicine izdvojeni su Ana Karlak-Mahovlić iz Đurđenovca, Zrinjka Dananić, Vesna Samardžić-Ilić, Valentina Hečimović, Ljiljana Ismić i Albina Dumić iz Osijeka, Željko Mršić i Anamarija Lazarušić-Sesar iz Požege, te slavonskobrodski liječnici Jasmina Grbić, Emina Mehičić i Darka Šeremet.
Na popisu je i otorinolaringolog iz Nove Gradiške Branko Strihić, pedijatar iz Belišća Danijel Kardoš te njegove kolegice iz Osijeka Livija Ceher-Ebner, Jadranka Petrović-Schneider, Jadranka Arambašić i Bojana Petrov-Križanović te Biljana Čalić iz Vinkovaca.
Otmar Rubin iz Osijeka najbolji je doktor među radiolozima, a istaknuti su osječki stomatolozi Vladimir Haring, Sanja Mihaljčić, Mirela Veselinović, Josip Prpić, Josip Čes, Ivona Bambir-Lesko, Dijana Tomičić i Anastazija Aščić te stomatolog iz Vukovara Ninoslav Jolić.
Prema portalu najdoktor.com pacijenti su visoko ocijenili i specijalista nuklearne medicine Ivana Mihaljevića iz Osijeka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.