Hrvatski radio

Radio Osijek

Izabrani najbolji pekmezi, džemovi i voćni namazi

04.11.2021.

14:00

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: - / -

Vukovarsko-srijemska županija u suradnji s Poljoprivredno poduzetničkim inkubatorom Drenovci i Općinom Drenovci, organizirala je ocjenjivanje pekmeza, džemova i voćnih namaza. Organizatoru je dostavljeno ukupno 40 uzoraka od 15 proizvođača, a najboljima su danas uručene nagrade.

Na ocjenjivanje su se mogli prijaviti svi proizvođači džemova, pekmeza i voćnih namaza s područja Vukovarsko-srijemske županije, a obavila ga je stručna komisija u čijem sastavu su bile prof.dr.sc. Nela Nedić Tiban, viši tehničar Tera Mandić te izv.prof.dr.sc. Anita Pichler s Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek.
Za ocjenjivanje su ključni bili boja, miris, okus i konzistencija. Na osnovu postignutog broja bodova, ocjenjivačka je komisija odredila po tri najbolja proizvoda u tri kategorije.
U kategoriji pekmeza najboljim je ocijenjen domaći pekmez od šljiva OPG Stojić iz Bošnjaka, drugo mjesto osvojila je OPG Marice Ilić iz Vrbanje a treće mjesto OPG Anđelić iz Tovarnika.
U kategoriji džemova prvo mjesto je osvojio džem od nektarine OPG Zdenke Ćosić iz Vrbanje, drugo mjesto džem od drena OPG Dragan Mandić iz Drenovaca a treće mjesto osvojio je domaći džem od šljiva također OPG Zdenke Ćosić iz Vrbanje.
U kategoriji voćnih namaza najbolju ocjenu dobio je voćni namaz od dunja OPG Ljubinka Rađenović iz Drenovaca, drugo mjesto je prema ocjenama osvojio je OPG Anđelić iz Tovarnika za voćni namaz od eko šljiva, a treće mjesto je zauzeo OPG Stojić iz Bošnjaka za voćni namaz od šljiva bez šećera.

Galerija
Foto: Vukovarsko-srijemska županija, Foto: -/-
Foto: Vukovarsko-srijemska županija, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.