Hrvatski radio

Radio Osijek

Izabrani novi čelnici GSV-a Osječko-baranjske županije

22.03.2018.

13:47

Autor: Neven Knežević

foto: Radio Osijek

foto: Radio Osijek

Foto: - / -

Dožupan Petar Lagator izabran je za novog predsjednika GSV-a. Na mjestu dopredsjednika iz redova poslodavaca ponovno je Mirko Falamić, a za drugog dopredsjednika ispred sindikata imenovan je Drago Bešlo.

Pojašnjavajući izbor novih čelnika, novoizabrani predsjednik Petar Lagator istaknuo je "da je župan odlučio predložiti Gospodarsko- socijalnom vijeću nove članove Vijeća iz redova socijalnog partnera". Za poslodavce odnosno poduzetnike i dalje su najveći problem visoka izdvajanja za zaposlene, što ih, kako je rekao Mirko Falamić, "onemogućava da zaposle više radnika i da podignu plaće". Za uspjeh gospodarstva, napomenuo je, najvažnija je suradnja Županije i Vlade. Predstavnik Zavoda za zapošljavnje, područnog ureda u Osijeku izvijestio je da prijavljeno 23450 nezaposlenih. Nažalost, više od polovice posao čeka najmanje godinu dana, dok je 20 posto starije od 55 godina. Ohrabruje podatak, rekao je izvjestitelj, da je više od 3400 osoba u prošloj godini pronašlo privremeni izvor  prihoda  u sezonskim poslovima, uglavnom na Jadranu, a otprilike jednak broj očekuje se i ove godine. Osim toga u prošloj godini Zavodu je zahtjev za samozapošljavanje podnijelo više od 400 osoba.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.