Hrvatski radio

Radio Osijek

Izabrano vodstvo STD Pajo Kolarić

27.04.2019.

17:30

Autor: Radio Osijek / IF

foto: STD Pajo Kolarić

foto: STD Pajo Kolarić

Foto: - / -

Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić iz Osijeka u subotu, 27. travnja 2019. godine održalo je izbornu skupštinu društva, na kojoj je je jednoglasno izabran upravni, nadzorni i umjetnički odbor društva.

Za predsjednika je u još jednom četverogodišnjem mandatu izabran Denis Škugor, dopredsjednici su Robert Kudeljnjak i Saša Podbarac, a za tajnicu je izabrana dosadašnja tajnica Danijela Šandor. Slavonsko tamburaško društvo Pajo Kolarić najstarije je tamburaško društvo u Hrvatskoj, a ponosi se mnogobrojnim članstvom, ljubiteljima tambure i tamburaške glazbe, koji i jesu bit društva. Više od stotinu i dvadeset aktivnih članova društva raspoređeni su u Školu tambure, juniorski i seniorski tamburaški orkestar, te vokalne skupine. Cilj STD Pajo Kolarić je gajiti i poticati ljubav prema tradicijskom instrumentu, te u tom duhu odgajati mlade članove koji pokazuju sve više volje prema tradicijskim vrijednostima, a djece koji su tamburu miljenicu tek prigrlili, u Paji s ponosom ističu, ne manjka.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.