Hrvatski radio

Radio Osijek

Izaslanstvo AP Vojvodine u radnom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

24.11.2021.

17:28

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: - / -

O pripremi zajedničkih projekata za prijavu na program prekogranične suradnje Interreg IPA Hrvatska - Srbija u srijedu su u Vinkovcima razgovarali vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i predsjednik Skupštine AP Vojvodine István Pásztor.

"Zajednička suradnja s Aautonomnom Pokrajinom (AP) Vojvodinom ne obuhvaća samo jedan, nego više projekata, a jedino kroz ovakav oblik suradnje možemo doći do sredstava koja su nam inače zaključana. S obje strane granice suočavamo se s istim problemima", rekao je vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.
Dodao je kako upravo to rubno područje Europske unije, kao i AP Vojvodina, koja bi htjela biti dio Europske unije, žele "pretvoriti u centar iz kojega ljudi s obje strane granice neće odlaziti u potrazi za boljim životom".
Po mišljenju predsjednika Skupštine AP Vojvodine Istvána Pásztora, za ostvarenje tog plana ključna je suradnja.
"Razgovarali smo kako ovaj cijeli prostor s obje strane granice učiniti područjem iz kojeg se neće odseljavati, nego u njega doseljavati", rekao je Pásztor i dodao kako će se sljedeće godine obilježiti 20. obljetnica suradnje AP Vojvodine i Vukovarsko-srijemske županije.
Nakon sastanka vojvođansko izaslanstvo posjetilo je Centar kompetencija Vukovarsko-srijemske županije u Gradištu te Šumarski muzej u Bošnjacima.

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: Vukovarsko-srijemska županija

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.