Hrvatski radio

Radio Osijek

Izbor Najljepšeg adventa u Hrvatskoj - neizvjesno do samoga kraja

12.01.2022.

12:11

Autor: Radio Osijek/TM

Redoslijed posljednjeg dana glasanja

Redoslijed posljednjeg dana glasanja

Foto: gradonačelnik.hr / -

33 grada i 4 općine bore se za titulu najljepšeg Adventa u Hrvatskoj. Do ponoći traje glasanje u organizaciji portala Gradonačelnik.hr. Iako je Osijek danima bio na vrhu, Varaždin je jučer bio „jači” za dvjestotinjak lajkova i preuzeo vodstvo, no danas se to promijenilo. Na prvom mjestu je ponovno Osijek – i očito je da će ishod biti neizvjestan do posljednje minute ovoga dana, do kada se mogu dati glasovi.

„Kakva napeta borba, koliko novih lajkova i neizvjesnih dvoboja u završnici našeg izbora za Najljepši advent u Hrvatskoj”, stoji u današnjoj objavi portala gradonačelnik.hr: „Nakon nekoliko novih preokreta tijekom jučerašnjeg dana Advent u Osijeku u zadnji dan izbora ulazi ponovo na prvoj poziciji, Advent u Varaždinu je drugi i ne sumnjamo da će do zadnje minute biti tijesno... Slavonskobrodski advent je pak, nakon tjedan dana utrke, ponovno, ispred Adventa u Vinkovcima, no razlika je tako sitna da će i borba za 3. mjesto očito biti krajnje neizvjesna... Vidjeli smo proteklih dana kakvi su sve preokreti mogući i što se može postići u samo jednom danu....Stoga iskoristite još ovaj dan, lajkajte, dijelite, pomozite svojim favoritima da što bolje završe ovu utrku”, poručuju organizatori natječaja koji se provodi na Facebook profilu portala gradonačelnik.hr. Glasovi/lajkovi se primaju do 12. siječnja u ponoć, a pobjednici u dvije kategorije – grad i općina – bit će proglašeni sutra. U utrci je čak deset gradova iz slavonskih županija, a u kategoriji općina natječe se Ernestinovo. 

Za izbor za Najljepši advent prijavili su se Bakar, Belišće, Crikvenica, Čazma, Delnice, Donji Miholjac, Dubrovnik, Đakovo, Karlovac, Kutina, Labin, Lepoglava, Metković, Nova Gradiška, Novska, Opatija, Osijek, Pleternica, Poreč, Pula, Rijeka, Rovinj, Samobor, Slavonski Brod, Sveta Nedjelja, Šibenik, Varaždin, Velika Gorica, Vinkovci, Virovitica, Vukovar, Zadar i Zlatar, te općine Ernestinovo, Mače, Tar-Vabriga i Vir.  

Osijek je prednjačio od prvog dana, a slijedili su ga Vinkovci i Slavonski Brod, a među prvih deset ulazi i đakovački advent.

Pozivi iz Turističke zajednice da svojim glasu pomognu Osijeku da osvoji naslov grada s naljepšim Adventom u 2021. godini, da podijele poveznicu i tako motiviraju i svoje FB prijatelje da učine isto, pojačani su objavom kako njihov angažman nagraditi. Nasumičnim izborom netko od 18 tisuća onih koji su podržali osječki advent dobit će noćenje za dvoje u Osijeku tijekom 2022. godine, troje njih može osvojiti večeru u vrijednosti 500 kuna u jednom od renomiranih osječkih restorana, jedna od nagrada je i dres NK Osijeka s potpisima igrača, a čak 100 osoba može osvojiti po dvije vožnje na panoramskom kotaču. Nagrada za glas ideja je varaždinske turističke zajednice, nakon koje je i Turistička zajednica grada Osijeka pokrenula nagradnu igru.

One koji još nisu lajkali Advent u Osijeku motivirale su i neke poznate ličnosti, poput Mije Dimšić, Miroslava Čabraje i Nenada Bjelice da to učine i priskrbe laskavu titulu najljepšeg u zemlji.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.