Hrvatski radio

Radio Osijek

Izbori 2013. u programu Radio Osijeka

05.05.2013.

12:29

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tijekom izborne promidžbe kandidati i liste imat će prigodu predstaviti se u programu Radio Osijeka koji će pokriti predstavljanja za županije Virovitičko-podravsku, Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, Požeško-slavonsku i Brodsko-posavsku. Pogledajte redoslijed predstavljanja...

Sva predstavljanja u našem programu možete poslušati OVDJE.  Sve upute i informacije o lokalnim izborima u Hrvatskoj potražite OVDJE. 

 

Izborna promidžba za lokalne izbore trajat će do 17. svibnja. Tijekom izborne promidžbe kandidati i liste imat će prigodu predstaviti se u programu Radio Osijeka koji će pokriti predstavljanja za županije Virovitičko-podravsku, Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, Požeško-slavonsku  i Brodsko–posavsku i to tim redom.

Prema pravilima HRT-a pravo predstavljanja imaju liste za županijske skupštine, kandidati za župane, kandidati za gradonačelnike gradova- sjedišta županija i onih s više od 10 tisuća stanovnika kao i liste u gradovima sjedištima županija i u onima s više od 30 tisuća stanovnika te kandidati za zamjenike župana iz reda srpske nacionalne manjine i kandidati za zamjenike gradonačelnika iz reda srpske nacionalne manjine za gradova Beli Manastir i Vukovar.

Kandidate ćemo predstavljati sljedećim redoslijedom:

1. liste za županijske skupštine

2.  kandidati za župane

3. liste za gradska vijeća gradova

4. kandidati za gradonačelnike

5. kandidate za zamjenike župana iz reda srpske nacionalne manjine te kandidate za zamjenike gradonačelnika iz reda srpske manjine za gradove Beli Manastir i Vukovar

U programu Radio Osijeka termini za predstavljanja bit će od 6. do 17. svibnja (osim nedjelje) od 13.10 do 19 sati i svako će predstavljanje trajati 5 minuta, a redoslijed možete pogledati u priloženim datotekama.

Prvo su na redu liste i kandidati iz Virovitičko-podravske županije i to abecednim redom od A do Ž, potom Osječko-baranjske od Ž do A, Vukovarsko-srijemske od Ž do A, Požeško-slavonske od A do Ž te Brodsko-posavske od Ž do A. U predstavljanjima za skupštine i vijeća pravo na predstavljanje imaju sve stranke, neovisno o tome izlaze li samostalno ili u koalicijama kao i neovisne liste.    

Kandidati i predstavnici lista će biti dužni držati se rasporeda, a u protivnom gube pravo na predstavljanje. Sva se predstavljanja emitiraju uživo iz studija Radio Osijeka (Šamačka 13), a može sudjelovati samo jedan predstavnik stranke/neovisne liste.  

Iz pravila HRT-a još izdvajamo:

IV. PRAĆENJE "LOKALNIH IZBORA 2013." NA TELETEKSTU I INTERNETSKIM PORTALIMA HRT-a

1. Teletekst i internetski portal HRT-a predizbornu će kampanju pratiti u sklopu vijesti na stranicama teleteksta 800-850 te na posebnoj internetskoj stranici www.hrt.hr/lokalni.izbori2013

2. Na internetskoj stranici www.hrt.hr/lokalni.izbori2013 bit će objavljene snimke televizijskog iradijskog predstavljanja i sučeljavanja kandidata, najkasnije 24 sata od trenutka emitiranja.

3. Na internetskoj stranici www.hrt.hr/lokalni.izbori2013 kandidati će imati pravo na objavu po 2 (dva) BONUSA koje su sami snimili i stavili na internet u trajanju od 2 (dvije) minute i najviše 100 MB. Kandidati će također na internet moći staviti i fotografije s dva skupa (najviše 5 po skupu) kao i pisane izvještaje s tih skupova.

4. Bonusi će na stranicama biti objavljeni u roku od 24 sata nakon autorizacije sadržaja koju će obaviti uredništvo.

5. Svi bonusi, fotografije i pisani izvještaji koji budu sadržavali govor mržnje te ostale neprimjerene sadržaje neće biti objavljeni. U donošenju odluke o njihovu objavljivanju HRT će se voditi Etičkim kodeksom HRT-a, koji utvrđuje pravila o dobrom, profesionalnom i poslovnom ponašanju te profesionalne standarde i etička načela, posebice u vrijeme promidžbe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.