Hrvatski radio

Radio Osijek

Izbori za općinsko vijeće u Čemincu

02.10.2016.

00:01

Autor: Radio Osije/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U baranjskoj općini Čeminac danas se održavaju prijevremeni izbori za novi saziv općinskog vijeća, što će biti drugi prijevremeni izbori u ovoj općini u dvije godine, nakon prijevremenih izbora za općinskog načelnika, u listopadu 2014. godine.

Vlada je, na sjednici 6. srpnja, raspustila ovo općinsko vijeće, temeljem odredbi Zakona o lokalnoj i područnoj samoupravi, nakon što se predstavničko tijelo ove jedinice lokalne samouprave, nije sastalo više od tri mjeseca, što je zakonski uvjet za raspuštanje Vijeća, te imenovala Krunoslava Perišina povjerenikom za obavljanje poslova Općinskog vijeća. Do krize rada Općinskog vijeća došlo je nakon što je sedam vijećnika HDZ-a podnjelo ostavke na svoje dužnosti, zbog čega je vijeće izgubilo kvorum, a u lokalnom HDSSB-u kao inicijatora krize prozvali su općinskog načelnika  Zlatka Pinjuha (HDZ).
Ovo će biti drugi prijevremeni izbori u ovoj općini u dvije godine, nakon prijevremenih izbora za općinskog načelnika, u listopadu 2014. godine, održanih nakon smrti dugogodišnjeg načelnika Damira Rešetara, kada je za načelnika izabran Zlatkko Pinjuh (HDZ).  Na prijevremenim izborima za Općinsko vijeće 2. listopada kandidacijske liste predali su Hrvatska demokratska zajednica (HDZ), Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) i Hrvatska narodna stranka - liberalni demokrati (HNS).

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.