Hrvatski radio

Radio Osijek

Izgradnja Centra za autizam dobro napreduje

13.07.2017.

16:33

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osijeku je u tijeku izgradnja Centra za autizam u kojem će neophodnu potporu, sve od rane dijagnostike, dobiti djeca i odrasli s poremećajem iz spektra autizma s područja cijele Slavonije. Župan Ivan Anušić najavio je da će ubrzati radove.

Gradilište je obišao župan Ivan Anušić koji se uvjerio da objekt dobro napreduje te najavio da će u proračunu za 2018. biti izdvojeno više sredstava kako bi se izgradnja ubrzala i korisnici ne bi čekali do lipnja 2019. Projekt je vrijedan 14 i pol milijuna kuna od čega ga s 2 milijuna sufinancira Grad Osijeka a sve ostalo Županija. 

Ravnateljica Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Sanda Zlatarić najavljuje da će Centar jedini u Hrvatskoj imati programe koji obuhvaćaju ranu intervenciju te vrtić, školsku skupinu do 21 godine te program za odrasle osobe. Stručan rad u jednoj modernoj zgradi i po svjetskim standardima- opisuje Zlatarić rad budućeg Centra.       

Glavni projektant i nadzornik Predrag Rechner izvijestio je da svi radovi na objektu od 1450 četvornih metara  dobro napreduju i prema planu.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.