Hrvatski radio

Radio Osijek

Izgradnja Društvenog doma Brijest

24.03.2021.

12:07

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Dovršetak izgradnje Društvenog doma u Usorskoj ulici u Brijestu bila je tema konferencije za novinstvo stranke Snaga Slavonije i Baranje Osijek na kojoj su govorili predsjednik stranke Vladimir Šišljagić i predsjednik Temeljnog ogranka SSiB Brijest, Damir Kramarić.

Mjesni odbor Brijest nema svoje prostorije nego svoje sjednice, više od dvije godine, održava u prostorijama Gradske četvrti Industrijska četvrt, bivša trgovina koja je zatvorena, još jedno neuređeno dječje igralište, zatvorene prostorije nekadašnjeg Mjesnog odbora te objekt Ina Pro-plina koji je prazan i oko njega se odlaže smeće problemi su na koje je na konferenciji za novinstvo ukazao predsjednik stranke Snaga Slavonije i Baranje Osijek, Vladimir Šišljagić. "Najveći je problem, Društveni dom, čija je gradnja počela 1987. godine, a od postavljanja krova, prije petnaest godina, do danas ništa se nije radilo.
Situacija je loša i u drugim jedinicama mjesne samouprave kojih je 15 u gradu Osijeku. Iz godine u godinu od početnog iznosa za komunalnu infrastrukturu, održavanje i poboljšanje Gradska uprava smanjuje novce. Prošle godine je od osam milijuna kuna za 15 mjesnih odbora i gradske četvrti, pod izlikom Korone, Gradska uprava smanjila je iznos na 1,5 milijun kuna što je nedovoljno. Tako se dogodilo i u Brijestu koji je od 308.000 kuna u lipnju dobio 100.000 kuna. Svi nedostatci ne zahtijevaju velika financijska sredstva i u kratkom se vremenu mogu otkloniti. Potrebna je briga, stalna nazočnost Gradske uprave, gradonačelnika i stručnih službi Grada, rekao je Šišljagić."
"Od 2019. do 2015. godine izgradili smo kružni tok, pješačku i biciklističku stazu od Brijesta do Industrijske četvrti, javnu rasvjetu, dječja igrališta, uredili Športski centar, a protekle četiri godine najbolje je zaboraviti. Neću spominjati imena niti se vraćati u prošlost, želim gledati u budućnost i zajedno s dr. Šišljagićem onako, kako smo u to najbolje vrijeme ponizno i odgovorno radili u korist naših sugrađana, tako ćemo nastaviti dalje poslije ovih lokalnih izbora. Mjesni odbor će biti završen jer, moram priznati, to je moje osobno obećanje našim sugrađanima na Brijestu. Sve do sada što sam obećao, to sam i ispunio pa ću ispuniti i dovršetak Društvenog doma da im pripadne čast i mogućnost da imaju kvalitetan život kao što i dostoji ljudima u gradu Osijeku u 21. stoljeću", naglasio je predsjednik Temeljnog ogranka SSiB Brijest, Damir Kramarić.

Vladimir Šišljagić

Damir Kramarić

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.