Hrvatski radio

Radio Osijek

Izložba fotografija Pannonian Challengea

21.05.2023.

21:01

Autor: Krunoslav Inhof

Izložba "Pannonian 24"

Izložba "Pannonian 24"

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

Izložba fotografija nastalih tijekom godina održavanja natjecanja Pannonian Challenge otvorena je u caffe galeriji "Grejp" u Kapucinskoj ulici u Osijeku, a moći će se pogledati iduća dva mjeseca.

Galerija
Izložba Pannonian Challenge, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek
Izložba Pannonian Challenge, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio OsijekIzložba Pannonian Challenge, Foto: Krunoslav Inhof/HRT Radio Osijek

Autori postava su Nikola Predović, Vedran Marjanović, Dubravko Milinković, Marin Stupar i Samir Kurtagić koji je jedan od začetnika Pannonian Challengea. Kako je istaknuo Kurtagić izložba se sastoji od 21 fotografije, a najstarija je nastala još prije samog Pannonian Challengea: "Ova je izložba lagana uvertira u Pannonian 24, kao što i sam naziv kaže. Ona je lagani presjek čak i više od 24 godine jer jedna je fotografija sa staroga središnjeg trga u Osijeku koja pokazuje kako se sve to zakuhalo da dobijemo Skate park. Ukupno je 21 dokumentarna i sportska fotografija i one su nekakav presjek cijelog niza godina. Svaka fotografija ima svoju priču i bilo je vrlo teško izabrati ih za izložbu jer ih na stotine nastaje svake godine. Izdvojio bih još fotografiju koja pokazuje potpuno iscrpljenog Daniela Dhersa kako leži na podu nakon pobjede, zatim tu je i fotografija prvog Pannonian Challengea koja pokazuje kako je Skate park tada izgledao. Tu je bilo samo nekoliko malih skakaonica, tako da sve to zajedno ima nekakav dokumentarni štih", rekao je Kurtagić i dodao kako je do najnovijeg Pannonian Challengea ostalo još mjesec dana tijekom kojega će biti održana i već uobičajena izložba na otvorenju na velikom formatima.

Izložba Pannonian 24 - Samir Kurtagić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.