Hrvatski radio

Radio Osijek

13:19 / 14.06.2021.

Autor: Radio Osijek

Izložba "Moj svijet" u Centru Ivan Štark

Izložba "Moj svijet" u Centru Ivan Štark

Izložba "Moj svijet" u Centru Ivan Štark

Foto: - / -

U osječkom Centru za odgoj i obrazovanje Ivan Štark postavljena je izložba likovnih radova polaznika centra pod nazivom„Moj svijet” kojom prikupljaju donacije za izgradnju sjenice .

Treba nam sjenica gdje će polaznici imati nastavu na otvorenom, ali želimo organizirati i njihovo slobodno vrijeme na što kvalitetniji način”, kaže ravnateljica Centra, Edit Lemal.

Da bi se taj cilj ostvario u suradnji s Udrugom „Vijuga” pokrenuli su projekt „Obojimo puno srce ljubavi” u sklopu kojeg je dva mjeseca nastajalo 70-ak radova koji su postavljeni u holu Centra, a mogu se pogledati i na mrežnim stranicama Udruge „Vijuga”. Svi kojima se određeni rad posebno svidi na taj ga način mogu izabrati, a zatim doći i preuzeti, uz donaciju. Izbor vjerojatno neće biti lak jer radovi pršte od boja i oblika. „Htjeli smo ovaj projekt učiniti posebnim kako bismo vidjeli na koji način oni vide svijet oko sebe. Stvarno smo bili iznenađeni šarenilom i eksplozijom boja”, rekla je Michaela Pintar iz „Vijuge”.

Radovi su nastali pod mentorstvom učiteljice likovne kulture Ivane Don, a za izradu web stranice projekta zadužen je bio Darko Grundler.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.