Hrvatski radio

Radio Osijek

Izložba nagrađenih radova za novi paviljon Studentskog doma

13.01.2016.

10:50

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U osječkom sveučilišnom kampusu u Studentskom domu otvorena je izložba radova pristiglih na natječaj za idejno urbanističko- arhitektonsko rješenje novog paviljona Studentskog doma. Natječaj je raspisalo osječko Sveučilište a provoditelj je Građevinski fakultet.

Od 34 pristiglih na natječaj 5 je nagrađenih radova a ocjenjivački sud predvodio je izv. prof. dr.sc. Željko Koški.

Prva je nagrada (75 tisuća kuna) dodijeljena radu kojemu su autori Ana Begović, Kata Marunica, Andrija Matotan, Nikica Pavlović, Nenad Ravnić, Goran Rukavina i Filip Vidović. Druga nagrada (50 tisuća kuna) ATELIERarhitekti- Jurij Kobe, Nataša Blažko, Maja Kovačić, Tanja Paulin, Peter Plantan i Urša Podlipnik. Treća nagrada (32 tisuće kuna) za rad Ivana Božićević i suradnik Krešimir Božićević. Četvrta nagrada (25 tisuća kuna) za rad autora Tina Svena Franića, Vanje Rister, Ivana Krstinića i Mateja Markešića.  Peta nagrada (18 tisuća kuna) dodijeljena je G.D.-ARH d.o.o. 

Novi bi se paviljon trebao nalaziti na zapadnom dijelu kampusa a osigurao bi se smještaj za još 775 studenata. O potrebama govori i podatak da od 18354 studenta njih 75% su oni kojima je potreban smještaj u Osijeku koji je, za sada, osiguran za njih samo 4%. 

Autori prvonagrađenog rada dobit će priliku izraditi glavni projekt. Očekuje se da će gradnja početi 2017. a paviljon biti završen 2018. godine. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.